Поредни разкрития около вероятно най-известния милиардер-сексуален насилник

2731
Поредни разкрития около вероятно най-известния милиардер-сексуален насилник
Снимка: Getty Images/Guliver

На фона на голям интерес започна официална публикация на порция секретни досега съдебни документи, свързани с Джефри Епстийн - милиардерът, който се самоуби през 2019 г., докато очакваше процес по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, предаде Асошиейтед прес.

Социалните мрежи през последните седмици изобилстваха от публикации, в които се спекулираше, че документите ще включват списък на богати и влиятелни хора, които са били "клиенти" или "съучастници" на Епстийн. Но първоначално оповестената колекция от около 40 документа до голяма степен съдържа материали, които са били публикувани по-рано или са били изчерпателно описани в почти две десетилетия вестникарски материали, телевизионни документални филми, интервюта и книги за скандала с Епстийн, пише БГНЕС.

Още: "Дойче банк" плати милиони заради работата си със сочен за педофил мъртъв милиардер

Какво излезе всъщност

Все пак документите - които включваха стенограми от интервюта с някои от жертвите му - съдържаха напомняния, че Епстийн се е обграждал с известни и влиятелни личности, включително няколко, които също са били обвинени в неправомерно поведение.

Споменава се за приятелството на Епстийн с Бил Клинтън, който не е обвинен в никакви нарушения, както и с британския принц Андрю, който по-рано постигна извънсъдебно споразумение по дело, обвиняващо го в секс със 17-годишно момиче, пътувало с Епстийн: Daily Mail: Епщайн често посещавал Бил Клинтън в Белия дом

Тези съдебни разкрития бяха планирани и очаквани още от заповедта, издадена на 18 декември от нюйоркската съдийка Лорета Преска - документ, който имаше ефекта на бомба със закъснител във финансовата столица на САЩ, когато съдилищата го публикуваха на 19 декември, отбеляза Франс прес. Този съдебен акт е резултат от дело за клевета срещу бившата любовница и съучастничка на Джефри Епстийн, Гилейн Максуел - която от 2022 г. излежава присъда от 20 години затвор - заведено от американката Вирджиния Джуфре, подала жалба срещу двойката.

Епстийн, който имаше мощни икономически и политически връзки в Съединените щати и в чужбина, беше обвинен в сексуални посегателства и изнасилване на млади момичета, но в крайна сметка наказателното производство срещу него беше прекратено, след като беше намерен обесен в килията си в затвора в Ню Йорк през август 2019 година. След смъртта му имаше много предложения, че това е убийство, маскирано като самоубийство. 

Още: Мъск и съосновател на Google вече са замесени в дело заради самоубил се милиардер

Но службата на съдебните лекари в Ню Йорк и Федералното бюро за разследване стигнаха до заключението, че той наистина се е самоубил и че смъртта му "не е резултат от криминално деяние".

20 години затвор за приятелката на мистериозно умрял милиардер, сочен за педофил

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка