Поредно убийство на тийнейджър от полицаи в САЩ

31983
Поредно убийство на тийнейджър от полицаи в САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Американски полицаи застреляха тийнейджър. Служителите на реда в Айова действали след подаден от бащата на момчето сигнал, че младежът е взел колата му без разрешение. Джеймс Камсток решил да даде урок на 19-годишния си син Телър. Той се обадил в полицията с молба да стреснат младежа. Полицаите обаче явно са взели молбата му присърце и го убили, съобщава RT.com, позовавайки се на публикация в „The Washington Times".

"Той ми взе пикапа. Аз се обадих в полицията, а те го убиха", разказва бащата пред медиите. По думите му Тейлър взел колата нарочно, защото той отказал да му купи цигари.
Полицаите забелязали белия пикап, за чиято кражба току-що бил съобщил дежурният диспечер, и започнали да го преследват. След като успели да го настигнат, насочвайки срещу него оръжие, те го накарали да изключи двигателя. Младежът решил да не се подчини, което струвало и живота му.

Сексуалните атаки в американската армия са скочили с 46% за година

Сексуалните посегателства и атаки в редовете на американската армия са отбелязали рекорден скок от 46% само в рамките на последната ф...

По време на медицинската експертиза е установено, че полицейският служител е стрелял по колата шест път. Два куршума са попаднали в тялото на Тейлър. В официален доклад на полицията се посочва, че служителите са открили огън, за да предотвратят евентуална заплахата.
Джеймс Камсток обаче е категоричен, че синът му не е бил въоръжен.

Бащата споделя, че синът му е нормален тийнейджър. Наскоро се бил разделил с приятелката си и се готвел за изпити в колежа.

„Беше умно момче. Събираше компютри. Интересуваше се от информационни технологии", каза още Камсток.

Това не е първото убийство на тийнейджър в САЩ за изминалия месец, извършено от полицията. В средата на октомври в Санта Роса, Калифорния, двама помощник-шерифи застреляха 13-годишно момче. Тогава служителите на реда объркаха автомат-играчка в ръцете на момчето с бойно оръжие.

Америка забранява транс мазнините

Американските здравни власти искат да забранят изкуствените трансмастни киселини в храните, защото са вредни за здравето, особено за съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com