Проблемът с недостига на пилоти тревожи ВВС на САЩ

2564
Проблемът с недостига на пилоти тревожи ВВС на САЩ
Снимка: Gettyimages

В командването на американските ВВС считат, че проблемът с недостига на военни пилоти може да се преодолее благодарение спадане активността на гражданската авиация поради пандемията с COVID-19, пише изданието riafan.ru.

Наемането на граждански пилоти и уволняването от ВВС са тясно свързани. Сега заради спада в отрасъла летците от ВВС по-рядко напускат службата заради работата като цивилни пилоти.

Ще санкционират ли САЩ руска компания, от която те самите силно зависят?

В американската авиостроителна компания "Боинг" считат, че най-новите санкции на Вашингтон спрямо 45 руски компании няма да повлияят на...

Обстоятелствата обаче са конюнктурни. ВВС в САЩ в последно време наистина не са реализирали никакви свежи идеи за удържане на летците в своите редове. Последният опит е направен през 2018 г., но бързо е изоставен. Вместо поддръжка и мотивация, ръководството се съсредоточило в подготовката на по-голям брой пилоти, които да заменят заминаващите. Службата на военните пилоти не е задължително занимание за цял живот, но ако ръководството предложи повече кариерни възможности, то мнозина военнослужещи биха се замислили преди да напуснат.

Когато икономиката е в упадък, хората спират да пътуват най-напред със самолети на големи разстояния. В кризисни ситуации полетите изобщо спират и самолетите остават на земята. Тогава гражданските пилоти са в излишък и няма места за военните пилоти. Последната голяма криза с кадрите на ВВС в САЩ е в периода от 1990 до 2001 г. Край на рецесията сложиха събитията от 11 септември 2001 г. След това за ВВС идва период на обичайно текучество за повече от 10 г.

Пандемията с COVID-19 нанесе удар на гражданското въздухоплаване и там търсенето на военни пилоти намаля, но щом се стабилизира ситуацията в света, за ВВС отново ще настанат проблеми.

В САЩ федералният лимит по възраст на гражданските пилоти е 65 г. През 2019 г. броят на пилотите в предпенсионна възраст от 60 г. наброявал 21 292 души.

Междувременно Федералното управление за гражданска авиация на САЩ през 2013 г. усложни ситуацията, като повиши изискванията към желаещите да станат пилоти в търговските авиокомпании от 250 пролетени часа на 1500. В същото време изискването към военните летци е намалено до лесно постижимите 750 часа и това направило по-достъпно кандидатстването Сега ВВС разполагат с около 3 години да подобрят условията за своите пилоти, преди авиокомпаниите да възобновят търсене на нови пилоти.

Случайно или не, Русия разкри нов проект за нов военен самолет

По време на интервю с руския вицепремиер по въпросите на отбранително-промишления комплекс Юрий Борисов пред журналисти от изданието РБ...

Полковникът от ВВС на САЩ Тобиас Свитцер вижда пътища за удържане на военна служба.

Теоретично командирите на ескадрили са в най-изгодно положение – те са свързващо звено между висшето ръководство и пилота и могат да предложат план за задържане на военнослужещите. За съжаление командирите на ескадрили са изключени от този процес.

Предоставянето на бонуси на ранни етапи в кариерата би увеличило привлекателността на службата за мнозина начинаещи пилоти. Ако Конгресът отмени временните ограничения по изплащане на премии, то ВВС могат да предложат финансова помощ на младите специалисти и отрано да фиксират техните по-нататъшни задължения по службата.

Сега изплащането на бонуси и премии са достъпни едва след година служба, когато летците изпълнят своите първоначални задължения. Колкото по-рано пилотите могат да поемат разширени ангажименти, толкова по-стабилни ще са ВВС. Ползвайки своето информационно преимущество, ВВС биха могли да разширят предложенията относно бонусите до степен преди техните военнослужещи да се заинтересуват от предложенията на търговски авиокомпании като Delta, United и American Airlines.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка