Разкриха схема за източване на пари за онкоболни в САЩ

6899
Разкриха схема за източване на пари за онкоболни в САЩ
Снимка: Thinkstock

В САЩ разкриха схема за източване на благотоворителни фондации. Четирима собственици на големи благотворителни дружества присвоили над 180 милиона долара, които граждани давали за болни от рак.

Според документите, собствениците на 4 фондации, които твърдят, че събират пари за болни от рак хора, присвоили над 187 милиона долара. Те обаче използвали парите за лични облаги.

Девет души загинаха при престрелка в САЩ

Деветима души бяха убити в престрелка в град Уако, Тексас, съобщава местният телевизионен канал KWTX. Мнозина са ранени. Престрелката,...

„Купували са си коли. Отпускали са си заеми без лихва. Плащали са на детегледачките си и дори са купували билети за кино с пари от фондациите”, обясни Джесика Рич, председател на Бюрото за защита на потребителите.

 Мащабно разследване, в което участваха прокурори от всички 50 щата, доведе до закриването на две от фондациите и налагането на глоби за 136 милиона долара.

Собствениците на фондациите наемали десетки свои роднини, които въпреки липсата на квалификация, получвали заплати от над 20 000 долара на месец. Срещу четиримата собственици на фондации са заведени наказателни дела и граждански искове.

 

40% от пчелите в САЩ са загинали

За последната година, от април 2014 година, повече от 40% от пчелните колонии в САЩ са загинали.  Най-зле са показателите на терит...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com