Рекорден брой на самоубийствата в САЩ

2404
Рекорден брой на самоубийствата в САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Броят на самоубийствата в САЩ достигна най-високото си равнище през последните 30 г., става ясно от доклада на Центъра за превенция и контрол на заболяванията (CDC). Особено сериозен е скокът при младите хора на средна възраст, който представлява 1/3 от от всичките самоубийства в Щатите. В доклада на CDC липсват обяснения за причините на това увеличения. Но други проучвания на проблема предполагат, че влияние са оказали увеличената употреба на опиати по предписание и финансовото сриване, започнало през 2008 г.

В последния доклад не е проучвана връзката между образователно ниво или доход със самоубийствата, но при предишни изследвания ставаше ясно, че се наблюдава растящ брой самоубийства при белите хора без университетско образование.

САЩ признаха за 20 цивилни жертви при въздушни удари срещу ИД

САЩ признаха за 20 цивилни жертви, загинали при въздушни удари на коалицията срещу „Ислямска държава“ за периода от септемв...

Според доклада на CDC броят на самоубийствата в САЩ е достигнал 13 на 100 000 души, което е най-високото съотношение от 1986 г. досега.

През 2014 г. близо 14 000 бели хора на средна възраст са посегнали на живота си. Това число е двойно по-голямо от общия брой самоубийства, извършени от чернокожи, испаноговорещи, азиатци, американски индианци и местни жители на Аляска.

Единственото намаление на броя на самоубийствата се отчита при две групи: чернокожите мъже и всички над 75-годишна възраст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка