Рекордно ниско одобрение за републиканците

21810
Рекордно ниско одобрение за републиканците
Снимка: Getty Images/Guliver

Имиджът на Републиканската партия в САЩ падна на най-ниското си ниво заради ролята им в кризата с бюджета и вдигането на тавана на дълга, гласи публикуваният днес резултат от социологическа анкета на авторитетния американски вестник "Вашингтон поуст" и ABC News, предаде БГНЕС.

Близо две трети (63%) от американците имат негативно мнение за тази партия, а на обратното мнение са едва 32% - небивало ниско ниво на одобрение.

Кризата за бюджета и вдигането на нивото на дълга избухна заради непримиримата позиция на републиканците, които свързаха решаването на бюджетния проблем с премахване на реформата на здравното осигуряване. Друг резултат от анкетата – само една четвърт от американците имат добро мнение за т.нар. "чаено парти" (препратка към изхвърлените бали с чай в Бостънското пристанище, станали повод за освободителната война на САЩ срещу Великобритания) след кризата.

Обама подписа и САЩ избегна фалита

Дългоочакваното твърдо споразумение за промяна на тавана на публичния дълг на САЩ все още не е факт, но вече е факт временна промяна на...

Същевременно обаче и Демократическата партия на президента Барак Обама не излиза "невредима" от кризата – над 60% от интервюираните не одобряват начина, по който демократите са водили преговорите за бюджета, а положителните мнения са достигнали рекордно ниско ниво – 49%.

На 17 ноември демократи и републиканци се договориха за временно вдигане на тавана на дълга и осигуряване на бюджет на държавната администрация, като срокът на това споразумение е до 15 януари по отношение на финансирането на различните държавни агенции и до 7 февруари по отношение на способността на САЩ да отпуска заеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com