X
 
 

Рекс Тилърсън критикува Тръмп заради украинската афера

631 0
Рекс Тилърсън критикува Тръмп заради украинската афера
Снимка: Getty Images/Guliver
По време на процеса на импийчмънт критиците на Тръмп се опитват да докажат, че се е опитал да постигне лични цели с помощта на възможностите на държавата, предава БГНЕС. Към тях се присъедини бившият държавен секретар Рекс Тилерсън.

Той косвено критикува американския президент Доналд Тръмп във връзка с "украинската афера". „Ясно е, че искането на лични услуги, използващи възможностите на САЩ като обезпечение, е грешно“, каза той пред телевизия PBS. "Следователно, ако търсите някаква лична изгода и в същото време използвате американска помощ за чужди държави, американското оръжие или американското влияние, е погрешно и мисля, че всички разбират това", добави той.

Тръмп "силно обмисля" да даде показания в разследването за импийчмънт

Президентът Доналд Тръмп заяви, че "силно" обмисля да отговори на предизвикателство на опозиционните демократи, като даде показания в р...

Критиците на Тръмп смятат, че той се е възползвал от позицията си за оказване на натиск върху президента на Украйна Владимир Зеленски, заплашвайки да спре финансовата помощ на Украйна, ако киевските власти не обявят разследване срещу вероятния му съперник на президентските избори през 2020 г. Джо Байдън и неговия син Хънтър.

На 13 ноември беше първото открито изслушване като част от процедурата по импийчмънт за Тръмп в специалната комисия по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ. В началото на  изслушването Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване, изрази увереност, че разследването на бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън не е от национален интерес на САЩ. Според Шиф Тръмп "се стреми да постигне личните си политически интереси в ущърб на националната сигурност на САЩ".

Рекс Тилерсън беше държавен секретар на САЩ от 1 февруари 2017 г. до 31 март 2018 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално