X
 
 

САЩ даде нова тримесечна отсрочка на Huawei

1624 0
photo of САЩ даде нова тримесечна отсрочка на Huawei
Снимка: Getty Images/Guliver
Администрацията на САЩ даде 90 дни отсрочка на китайския технологичен гигант Huawei, преди да влезе в сила забраната за търговия на китайците с американски компании, пише БГНЕС по информация на Euronews.

Позволението за търговска дейност, под временен общ лиценз изтичаше на 19 август, но министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос - един от най-близките хора на Тръмп, каза, че компаниите в Америка имат нужда от допълнително време, за да сменят оборудването си с такова на други фирми.

Денят на истината за Huawei. Ще ги пожали ли Тръмп или ще ги изхвърли от САЩ?

Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за САЩ или ще наложи тотална забрана на китайския гигант? Напоследък този въпрос си задав...

"Някои от компаниите в провинцията все още са зависими от Huawei и им даваме още малко време. Това не означава, че сме осигурили на Huawei лиценз или нещо подобно", каза Рос пред Fox. А общо 100 филиала на китайската компания вече са в американския черен списък.

Въпреки това, отсрочката ще позволи на Huawei да продължи да купува стоки и услуги от американски компании и да обслужва своите клиенти.

Доклад на Reuters сочи, че от 70 милиарда долара, които Huawei са похарчили за компоненти през 2018 година, 11 милиарда са били за американски фирми като Intel и Qualcomm.

Huawei разчита главно на компоненти за мобилните си телефони на американски компании и на операционната система на Android. Напоследък компанията прави усилия да наложи своя операционна система, наречена "Хармони".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...