САЩ подкопава доверието в интернет, заяви Зукърбърг

29213
САЩ подкопава доверието в интернет, заяви Зукърбърг
Снимка: Getty Images / Guliver

Основателят и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг предупреди, че правителството на САЩ подкопава доверието в интернет и не прави достатъчно, за да увери обществеността в свободата и сигурността на онлайн мрежата.

"Обадих се на президента Обама, за да изразя своята неудовлетвореност заради щетите, нанесени от правителството на нашето бъдеще. За съжаление, изглежда, че ще отнеме много време за истински реформи", пише той в съобщение, публикувано на личната му страница във Фейсбук.

"Правителството на САЩ трябва да бъде шампион в интернет, а не заплаха. Те трябва да бъдат по-прозрачни за това, което правят, иначе хората си представят най-лошото", предупреждава Марк Зукърбърг.

"Интернет работи, защото повечето хора и фирми също работят. Ние се обединяваме, за да създадем безопасна среда и да направим пространството, което споделяме още по-добро. Ето защо съм толкова объркан и толкова разочарован от повтарящите се съобщения за поведението на правителството на САЩ. Когато нашите инженери работят неуморно, за да се подобри безопасността, ние вярваме, че изграждаме защита срещу престъпниците, а не срещу нашето собствено правителство", продължава той.

 

 

С 524 млрд. долара са забогатели най-заможните хора в света

Най-богатите хора на планетата са станали още по-богати, прибавяйки 524 милиарда долара към общото си нетно богатство, показва Индекс...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка