Шокиращ случай в Канада: Симпатичен дядо се оказа сериен убиец

8173
Шокиращ случай в Канада: Симпатичен дядо се оказа сериен убиец
Снимка: Pixabay

Възрастен канадец се оказа кървав сериен убиец с 8 убийства зад себе си – нарязвал хомосексуалисти и ги заравял в дворове.

Канадската общественост е потресена, след като Брус Макартър, симпатичен и мирносъжителстващ градинар от Торонто, призна, че е убил 8 мъже, предимно жители на обособено гей селище, съобщават BBC и БГНЕС.

Той е убивал жертвите си в периода 2010- 2017 г., като всички са били членове на ЛГБТ общността или имали определена връзка с акциите на ЛГБТ, а някои от тях са били имигранти от Южна Азия и Близкия изток.

Макартур бе арестуван миналия януари за убийството на двама мъже и при напредъка на разследването беше установено, че той има общо 8 убийства зад гърба си. Полицията претърсила къщата му и намерила големи черни найлонови торби, хирургически ръкавици, черни гумени въжета за връзване и спринцовка. Това просто допълнило доказателствата.

Това е едно от най-големите разследвания в историята на канадската полиция и се е извършвало из целия канадски град Торонто. Следователите претърсили няколко десетки имоти за евентуална връзка със серийния убиец, а от архивите са били извадени и преразгледани и стари неразрешени случаи.

Така те забелязали името на Макартър под обвинение в нападение на гей селище през 2001 г., когато с метален прът пребил един човек. Две години по-късно той признава вината за това нападение и след взета ДНК проба, полицията му забранява да се доближава до предградието.

Името му отново се появило в случая с изчезването на мигранта Скандараваджа Наваранама (40), като Макартър отново бил свързан с него. Три месеца по-късно изчезнал и Абдулбашир Файзи (42), а през ноември 2012 г.и афганистанецът Маджид Кайхан (58).

Полицията сметнал, че тези случаи са свързани и поела по следата на т. нар. „Проект Хюстън - широко разследване“. Скоро станало ясно, че някои от изчезналите мъже са убити, но никога не са открити неопровержими доказателства за това. Сред разпитваните е били Макартър, но никога официално не е бил сред заподозрените.

През август 2015 г. изчезнал Соруш Махмуди (50), а същата година полицията открила и тялото на Кирошанкумура Канагарнтама (37), мигрант от Шри Ланка. Година по-късно полицията повикала Макартър на разпит заради обвинението на мъж, че се опитал да го удуши, но градинарят е освободен.

През следващите две години изчезнали още трима души: Дийн Лизовик, Селим Есен и Андрю Кинсман. Установено е, че Макартър е имал сексуална връзка с Кинсман.

Вече били твърде много случаите, в които се споменава името на Макартър. Полицията запонала интензивно разследване, а в гей селището настъпила паника. Много от тях се изселили. Полицията бързо затвори кръга около Макартър и назначила 24-часово видеонаблюдение.

Миналия януари те забелязали млад мъж, който влязъл в къщата на Макартър. Това им се сторило толкова подозрително, че нахълтали вътре и имало какво да видят: момчето лежало вързано, но невредимо. Най-накрая Макартър е арестуван.

Части от телата на жертвите му са намерени в градините, в които Макартър работел. Перверзникът ги убивал, нарязвал и погребвал, там където никой не би търсил. Всички жертви той заснемал с фотоапарат и запазвал част от дрехата им, украшение или бижу като спомен от убийството.

Съдебният процес започва на 4 февруари и в него ще свидетелстват приятели и роднини на убитите.

Очаква се Макартър да получи доживотна присъда за всяко убийство, тъй като това е най-високото наказание, което канадският закон предвижда за умишлено убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка