X
 
 

Щатите ще имат нов министър на отбраната

1634 0
Щатите ще имат нов министър на отбраната
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в писмо, че и.д. на министъра на отбраната Патрик Шанахан е взел решение да не продължи процеса на утвърждаване в Сената. Новият и.д. министър на отбраната на САЩ ще бъде Марк Еспер.

"Действащият министър на отбраната Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на одобрение за тази позиция (в Сената), за да посвети повече време на семейството си. Благодаря на Пат за отличната му служба и ще назнача настоящия министър на сухопътните войски Марк Еспер за министър на отбраната", пише Тръмп в Twitter.

Херо Мустафа ще е новият посланик на САЩ в България

Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, предаде БГНЕС. Г-жа Мустафа ще замени на ...

"Познавам Марк и не се съмнявам, че ще се справи добре!", добавя Тръмп, цитиран от БГНЕС.

Преди да оглави сухопътните войски в структурата на Пентагона, Еспер е бил вицепрезидент на отбранителната корпорация „Raytheon“, старши сътрудник в Сената, оглавявал е и консервативния експертен център „Heritage Foundation“.

Това се случва, след като Шанахан публикува изявление по-рано през деня във връзка с обвиненията за насилствен инцидент през 2010 г., в който са участвали той и бившата му съпруга.

"Никога не съм пускал ръка на тогавашната си съпруга и оказах пълно съдействие при разследването на правоприлагащите органи, довело до обвинение срещу мен - обвинение, което отхвърлям в интерес на семейството си", каза Шанахан.

Китай предупреди САЩ за отваряне Кутията на Пандора в Близкия изток

Във вторник Китай предупреди за отваряне на "Кутията на Пандора" в Близкия изток, след като Съединените щати обявиха разполагането на о...

Това следва съобщения, публикувани по-рано този месец, че Доналд Тръмп може да преразгледа обявеното от него решение за утвърждаване на длъжността секретар на отбраната на Патрик Шанахан и да потърси съвет за други възможности. Според източници секретарят на армията Марк Еспер е бил обсъждан като възможен алтернативен избор за секретар на отбраната.

Шанахан пое ролята, след като бившият шеф на Пентагона Джеймс Матис подаде оставка през декември 2018 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители