"Сикрет сървис" се оплаква от прекомерно натоварване

2039
"Сикрет сървис" се оплаква от прекомерно натоварване
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската служба за охрана на президента и други високопоставени политически фигури „Сикрет сървис“ е на предела на възможностите си. Нейните служители са задължени да охраняват не само президента, вицепрезидента и семействата им, но и кандидатите за президент, изброява БГНЕС.

„Пред „Сикрет сървис“ е поставена крайно сложна задача. Служители на компанията явно работят „за износ“, каза в телевизионно интервю основателят и ръководител на една от главните охранителни фирми в страната Джеймс Райс. „Сикрет сървис“ е принудена да работи в невиждана досега обстановка на постоянни заплахи, протестни акции и опити да отделни лица да достигнат до кандидата. Агентите са в постоянен стрес.

Директорът на "Сикрет Сървис" подаде оставка заради инцидент в Белия дом

Директорът на "Сикрет сървис", елитната президентска охранителна служба на САЩ, Джулия Пиърсън подаде оставка след многобройните ска...

На 18 юни тази година 19-годишният британец Майкъл Сенфорд бе задържан при опит да отнеме оръжието на полицай, с цел извършване на покушение срещу Доналд Тръмп. На митингите на милиардера - кандидат за президент редовно има протести, често редът се нарушава от противници на неговите твърде остри мерки срещу незаконната имиграция в САЩ. Подобни инциденти имаше и на митингите на претендента за поста президент на САЩ – сенатора демократ от Върмонт Бърни Сандърс.

В закона не е упоменато кога политикът или в случая претендентът за поста президент може да бъде лишен от държавна охрана. В бюджета са заделени 123,5 млн. долара за охрана на политиците, участващи в предизборната надпревара 2016 г. Според тв канала Fox News на разпореждане на службата има около 6 500 сътрудници, включително 2 000 техници и администратори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка