X
 
 

Спасиха косатки, заседнали в плитчини в Аржентина (ВИДЕО)

1320 0
photo of Спасиха косатки, заседнали в плитчини в Аржентина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images
Спасители и доброволци спасиха шест от седем косатки, които бяха заседнали на аржентински плаж. Акцията се провела в понеделник.

Шест косатки били изтеглени обратно в морето. Доброволците не успели да спасят седмият кит.

Сигналът за бедстващите косатки бил подаден в понеделник сутрин случайно разхождащ се човек по плажа в крайбрежния град Мар Чикита. Служители от градските власти, пожарникари и морски биолози се притекли на помощ и успели да изтеглят шест от морските обитатели обратно във водата. Кораб на властите придружи китоподобните, за да не им позволи да се обърнат обратно на сушата.

Аржентина и Уругвай успяха да се преборят почти изцяло с аварията с тока

Електрозахранването е почти изцяло възстановено на територията на Аржентина и Уругвай след аварията, станала сутринта на 16 юни, обявих...

Биолозите не могат да разберат, защо косатките са излезли на плажа. Морските обитатели нямали и признаци на някаква болест, която да ги накара да търсят плитчините. Властите планират аутопсия на починалата косатка

Смята се, че възможната причина за "самоубийството" може да е загуба на ориентация.

Косатките достигат до над 9 метра дължина. Те са в състояние да общуват и координират тактиките си по време на лов. Мъжките могат да доживеят 60-годишна възраст, а женските - 90 години, пише БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители