Създават три нови филма от поредицата "Междузвездни войни"

3450
Създават три нови филма от поредицата "Междузвездни войни"
Снимка: Getty Images/Guliver

Три нови филма от поредицата "Междузвездни войни" са в процес на създаване, съобщиха пред АФП ръководителите на студиото. Това включва първият филм от филмовата вселена, който ще бъде режисиран от жена.

Родената в Пакистан носителка на "Оскар" Шармин Обейд-Чиной прескача от вселената на Марвел в галактиката на "Междузвездни войни", за да режисира нов филм, чието действие се развива 15 години след края на последния филм. Тя ще режисира британската актриса Дейзи Ридли, която се завръща в ролята на Рей, героинята от последната трилогия, приключила през 2019 г. със смесени отзиви. Новият филм ще проследи усилията на Рей да възроди джедайския орден, предава БГНЕС.

Люк Скайуокър продава постери на "Междузвездни войни", за да финансира украинската армия

Обичате "Междузвездни войни", мразите Владимир Путин и имате страшно много пари, които не знаете как да изхарчите? Е, вече имате перфек...

Обейд-Чиной, която има два "Оскар"-а за документални филми, осъждащи насилието над жени, заяви, че е "привлечена от пътуването на героинята" във вселената на "Междузвездни войни". "Прекарах по-голямата част от живота си в срещи с истински герои, които преодоляват потиснически режими и се борят с невъзможни препятствия, и мисля, че това е сърцето на "Междузвездни войни", каза тя.

Обейд-Чиной режисира миналогодишния телевизионен сериал "Г-жа Марвел", в който участва мюсюлманска супергероиня. Катлийн Кенеди, президент на "Лукасфилм", студиото, купено от "Дисни" през 2012 г., заяви, че всеки от трите филма ще обхваща различни периоди от историята на "Междузвездни войни". И всеки от тях ще има различен режисьор.

Джеймс Манголд е един от тях. Двукратно номиниран за "Оскар" и ще ръководи друг от филмите, след като е режисирал последния филм от поредицата за Индиана Джоунс, който трябва да излезе по-късно тази година. Филмът му ще разгледа произхода на джедайския орден, хиляди години преди първоначалния сюжет.

Третият филм ще бъде режисиран от Дейв Филони, стар познайник на вселената на "Междузвездни войни", който е продуцент на няколко телевизионни сериала, включително изключително успешния "Мандалорианецът", който вече е в третия си сезон. Но феновете ще трябва да изчакат до 2025 г., когато ще излезе първият от трите филма.

Джеймс Ърл Джоунс се отказа от правата върху гласа на Дарт Вейдър

91-годишният актьор Джеймс Ърл Джоунс се е отказал от правата си върху гласа на Дарт Вейдър. Той озвучи един от главните герои на "Межд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка