The Wall Street Journal: Тръмп осъди идеята за превъзходство на бялата раса

2583
The Wall Street Journal: Тръмп осъди идеята за превъзходство на бялата раса
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът Тръмп осъди идеята за превъзходството на бялата раса и призова за ограничаване на достъпа до огнестрелно оръжие за онези, които се смятат за рискови за обществената безопасност, в първото си официално обръщение към нацията, след масовите стрелби с множество жертви и ранени през уикенда, пише американския вестник The Wall Street Journal.

„Тези варварски престъпления са нападение над нашите общности, нападение срещу нашата нация и престъпление срещу цялото човечество“, заяви Тръмп, говорейки от Дипломатическата стая на Белия дом. „Обещаваме да действаме с неотложна решимост.“

Президентът осъди расизма, фанатизма и идеята за бялото превъзходство в най-острото си обръщение досега. "Тези зловещи идеологии трябва да бъдат победени", каза той.

Стрелбата в Ел Пасо се разследва като възможно престъпление от омраза, като властите проучват антиимигрантския манифест, за който се предполага, че е написан от заподозрения, който описва потенциалната масова стрелба като отговор на „нашествието в Тексас” от испаноезични имигранти.

Тръмп обвини фалшивите новини за стрелбите в Дейтън и Ел Пасо

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира ролята, която медиите трябва да играят за осигуряване на обществената безопасност в страната....

Президентът направи редица предложения за прекратяване на това, което той нарече „зла зараза“, помитаща нацията, но се отказа да призовава за сериозни законодателни промени за ограничаване на продажбата на огнестрелно оръжие в САЩ. Той призова за прекратяване на „прославянето на насилието“ във видеоигрите и критикува интернет, че предоставя „опасен път“ на „радикализирани, разстроени умове“.

Тръмп също така каза, че е призовал Министерството на правосъдието да предложи законодателство, за да се гарантира, че тези, които извършват престъпления от омраза и масови убийства, ще бъдат изправени пред смъртно наказание. И призова за преразглеждане на законите за психичното здраве, за да се „идентифицират по-добре психично разстроените лица“, включително и за тяхното задържане.

"Психичното заболяване и омразата дърпат спусъка, а не пистолета", заяви президентът.

Тръмп не предложи конкретни мерки във връзка с призива си за ограничаване на достъпа до огнестрелно оръжие за онези, които се считат за "сериозен риск" за обществената безопасност. Той също така подкрепи законите, които са приети от повече от дузина щати и целят временно да блокират опасните хора да имат достъп до огнестрелно оръжие. Подобни закони се подкрепят от някои републиканци в Сената.

Президентът не спомена призив, който той отправи по-рано в понеделник в социалната мрежа „Туитър“ към републиканските и демократичните депутати да се обединят около „отчайващо необходима имиграционна реформа"Не можем да оставим убитите в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, да умрат напразно", написа Тръмп в „Туитър“ в понеделник сутринта.

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Тръмп

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп по п...

В сутрешните си публикации Тръмп също обвини медиите, казвайки, че „Фалшиви новини допринесоха много за гнева и яростта, които се натрупват в продължение на много години.“

„Медиите носят голяма отговорност за живота и безопасността в нашата страна“, написа Тръмп.

Президентът не реагира на критиките на демократите, че неговата реторика е помогнала за насърчаване на насилието. Участниците в надпреварата за кандидат-президентска номинация от Демократическата партия заявиха , че реториката на президента за имигрантите играе роля в мотивацията на тексаския стрелец.

Как певицата Риана отвърна на президента ВИЖТЕ ТУК.

А анализ за връзката между реториката на Тръмп и убийствата прочетете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com