X
 
 

Тръмп намекна за търговско споразумение с Индия

462 0
Тръмп намекна за търговско споразумение с Индия
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да подпише търговско споразумение с Индия по време на предстоящото си посещение в страната в края на този месец, предаде БГНЕС.

"Може да направим нещо, ще видим, ако успеем да направим правилната сделка, ще го направим", заяви Тръмп пред репортери в Овалния кабинет.

Тръмп финализира новото търговско споразумение с Мексико и Канада

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа новия северноамерикански търговски пакт с Канада и Мексико, обещавайки "славно бъдеще" за амери...

Тръмп ще посети Ню Делхи и Ахмедабад на 24-25 февруари, за да се срещне с индийския премиер Нарендра Моди.

Белият дом заяви, че Тръмп и Моди са провели телефонен разговор през уикенда и са се съгласили, че посещението на американския президент ще засили още повече стратегическото партньорство между Съединените щати и Индия.

До момента САЩ отказват да освободят Индия от митата за внос на стомана и алуминий. През юни 2019 година Тръмп премахна търговските привилегии за Ню Делхи в рамките на Генерализираната система за преференции (GSP), което засегна индийски безмитни стоки на стойност 5 милиарда долара. Индия отвърна на мярката, като въведе мита за 28 стоки, внасяни от САЩ.

При администрацията на Тръмп САЩ активно влизат в митнически войни с други страни по света. В момента Китай е основният противник, но Вашингтон многократно е изразявал недоволството си и от условията на търговия със страни от ЕС.

Индия планира да купи от САЩ 24 вертолета за ВМС

Планира за одобрение на сделка за придобиване на 24 американски вертолета за ВМС на цена от $2,6 млрд. планира индийското правителство ...

Actualno.com

Етикети: