X
 
 

Тръмп нарече импийчмънта "линч"

584 0
Тръмп нарече импийчмънта "линч"
Снимка: Getty Images/Guliver
"Всички републиканци трябва да помнят това, на което са свидетели тук - линч. Но ние ЩЕ ПОБЕДИМ!", написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Twitter във вторник.

Той сравни разследването за импийчмънта срещу него с "линчуване", расово натоварена дума от най-мрачните дни в епохата на робството на чернокожите в Америка.

7-те тайни на Тръмп за успешен social media marketing

Напоследък, ако висите из Facebook, Instagram и Twitter, може би ви е направило впечатление колко много никому неизвестни хора се предс...

Последва незабавна реакция на туита на Тръмп, в който той твърди, че импийчмънтът е несправедлив и го лишава от законните права.

Кристен Кларк, президент на Националния адвокатски комитет по граждански права според закона, заяви, че днес „ѝ се гади да гледа грубата злоупотреба с този термин от Тръмп“.

Кларк каза, че в САЩ между 1882 и 1968 г. са линчувани 4743 души, от които 3446 са афро-американци.

"Линчовете бяха престъпления срещу човечеството и грозна част от историята на нашето расово насилие", каза тя.

Тръмп: Опитвам се да измъкна САЩ от войните, но може да се наложи да влезем в нови

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи объркващо описание на своите външнополитически приоритети като главнокомандващ - настоявайки, ...

„Повече от срамно е да използвате думата „линчуване“, за да опишете, че носите отговорност за вашите действия“, заяви кандидатът за президент на демократите Хулиан Кастро.

Тръмп е разследван за евентуален импийчмънт в ръководената от Демократическата партия Камара на представителите заради предполагаемата му злоупотреба с длъжност. Той разчита на доминирания от републиканците Сенат да го оправдае, ако Камарата гласува за импийчмънт.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители