Заради Тръмп: Конгресът изпрати призовка на министъра на енергетиката на САЩ

1544
Заради Тръмп: Конгресът изпрати призовка на министъра на енергетиката на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Демократите от Конгреса, които провеждат разследване на импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп за злоупотреба с власт, изпратиха призовка за министъра на енергетиката Рик Пери. Призовка от Комисията за разузнаване на Камарата иска до 18 октомври Пери да предаде документи, свързани с отношенията му с Украйна, посочва БГНЕС.

Демократите в Конгреса разследват дали Тръмп е задържал военна помощ за Украйна в замяна на разследване на потенциалния му съперник на президентските избори през 2020 година Джо Байдън. Белият дом публикува стенограмата на телефонен разговор от 25 юли между Тръмп и украинския президент Владимир Зеленски, в който Тръмп иска Зеленски да "разгледа" Байдън, като прави това в присъствието на личния си адвокат Рудолф Джулиани и главния прокурор Уилям Бар. Тръмп отрече да е направил нещо нередно, а Белият дом заяви, че няма да сътрудничи на разследването за импийчмънт.

Байдън проговори: Импийчмънт за Тръмп

За първи път Джо Байдън се изказа публично за импийчмънт на настоящия президент, събощи AFP, цитирана от БГНЕС. Основният конкурент на ...

"Наскоро обществените доклади повдигнаха въпроси относно ролята, която бихте играли в предаването или засилването на острото послание на президента до украинския президент. Тези доклади също повдигнаха значителни въпроси относно вашите усилия да притиснете украинските служители да променят управленската структура на украинската държавна енергийна компания, за да се възползват лица, участващи в стремежа на Рудолф Джулиани, за да накарат украинските служители да се намесят в нашите избори през 2020 година", се казва в писмото на комисията до Пери.

Комисията отбелязва публикацията в пресата, в която се твърди, че Пери е настоял Тръмп да се обади на Зеленски и че министърът на енергетиката е присъствал на встъпването в длъжност на Зеленски през май 2019 година вместо вицепрезидента Майк Пенс.

Междувременно съдът в САЩ освободи под гаранция от 1 милион долара имигрантите от бившия СССР Лев Парнас и Игор Фруман, обвинени в нарушаване на законите за финансиране на изборни кампании. Следващото дело е насрочено за 17 октомври, а процесът ще се проведе в съд в Ню Йорк. Депозитът от 1 милион долара трябва да бъде платен и от двамата обвиняеми. Докато тази сума не бъде платена, Парнас и Фурман ще останат в ареста.

По-рано The Wall Street Journal съобщи, че Лев Парнас и Игор Фруман са помагали на Рудолф Джулиани - адвокат на американския президент, да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън. В сряда вечерта те бяха арестувани.

Украинската афера, заплашваща Тръмп, вече се превърна и в китайска

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обсъждал бившия американски вицепрезидент Джо Байдън с китайския лидер Си Дзинпин още през юни тази г...

Според обвинението Лев Парнас и Игор Фруман, които в момента са граждани на САЩ, са спонсорирали с търговска цел кандидати за различни избрани длъжности с парите на бизнесмен от Русия. Съгласно разследването, роденият в Украйна Парнас, роденият в Беларус Фруман, украинецът Андрей Кукушкин и американецът Дейвид Коррия, са влезли в конспирация с "чужденец-1", за който в документа се казва, че е "руски гражданин и предприемач". Целта на конспирацията била да получи средства от този бизнесмен, за да спонсорира предизборни кампании на федерално и щатско ниво, за да "придобие влияние върху кандидатите ... за спечелване на бъдещи търговски проекти". Тези действия били проведени от юни 2018 година до април 2019 година.

Обвиняемите ще отговарят за нарушаване на правилата за финансиране на кампаниите, тъй като привличането на чуждестранни средства за тези цели е забранено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com