Тръмп не репликира директно Коми, но предупреди, че "те лъжат"

3446
Тръмп не репликира директно Коми, но предупреди, че "те лъжат"
Снимка: Getty Images/Guliver

Белият дом категорично отрече твърденията, че президентът Доналд Тръмп или неговата администрация са лъгали в опит да прекратят разследването за възможни връзки на хора от обкръжението му с Русия. Това стана ясно от кратък брифинг.

„Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец и честно казано аз съм обидена от този въпрос“, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс по време на брифинга.

Джеймс Коми: Нямам никакво съмнение, че Русия се намеси в президентските ни избори

Нямам никакво съмнение, че Русия се намеси в президентските избори на САЩ. Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми отговори на д...

След изявлението на Сандърс последва такова на частния адвокат на Тръмп - Марк Касовиц: "Президентът никога не е казвал на Коми, че се нуждае от лоялност и че очаква такава под каквато и да е форма“. Касовиц допълни: "Днес Коми призна, че е издал на приятели своите записки на тези привилегировани разговори, един от които той призна, че е класифициран“. Юристът беше категоричен, че уволненият служител трябва да бъде преследван от закона за „изтичане на привилегирована информация“: „Ние ще оставим пред съответните власти да определят дали тези изтичания на информация трябва да бъдат разследвани“.

Изказването на Касовиц идва на фона на изслушването пред сенатската Комисията по разузнаване на бившия директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, който обвини администрацията на президента в това, че е оклеветила него и службата, която е оглавявал.

"Нямам никакво съмнение, че Русия се намеси в президентските избори на САЩ", заяви Коми на публичното изслушване. Според бившия директор на ФБР Русия все пак не е успяла да промени вече пуснати гласове на изборите. На въпрос на републиканеца Джеймс Райш дали Тръмп е наредил на Коми да не разследва Флин и дали му е дал насоки, бившият директор на ФБР отвърна: "Не директно, но го почувствах като насока".

В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп държа реч на религиозна конференция, като по време на нея не пожела да коментира директно изказванията на Коми. „Знаем как да се борим по-добре от всеки друг и ние никога няма да се предадем. Ние няма да се откажем, ние сме победители и ще се борим, и ще победим, имаме едно невероятно бъдеще“, каза Тръмп в изказването си.

Пийте по една топла вода за климата - Тръмп черпи

Този надпис стои под карикатура, изобразяваща Доналд Тръмп, на потъващ под водата остров - своеобразен резултат от излизането на САЩ от...

„Те ще лъжат, ще пречат, ще разпространяват тяхната омраза и техните предубеждения, ние няма да отстъпим от това, което е правилно“, заяви президентът, без да конкретизира предупрежденията с нечие име.

Междувременно откритата част на изслушването на бившия директор, която продължи близо три часа, приключи. В момента протича тайно изслушване, което не е открито за медиите.

Информацията е обновена към 22:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com