X
 
 

Тръмп обмисля вратичка в закона, за да продава оръжия на Саудитска Арабия

1411 0
Тръмп обмисля вратичка в закона, за да продава оръжия на Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Guliver
Администрацията на Тръмп обмисля спешното приемане на указ, който ще й позволи да извърши доставка на оръжия за Саудитска Арабия без одобрението на Конгреса. Това обявиха законодатели от Капитолия, които се противопоставят на този ход.

Според тях решение за позоваване на националната сигурност в Акта за контрол на износа на оръжие, за да се заобиколи контрола на Конгреса над предложените продажби за Рияд, може да бъде взето още в петък, предава БГНЕС. 

Франция не спира да продава оръжия на Саудитска Арабия

Френското правителство потвърди, че нова пратка с оръжие ще се насочи към Саудитска Арабия, въпреки твърденията, че Рияд използва оръжи...

Все още не е ясно какви продажби са в обсега на тази вратичка в закона, която позволява блокирани трансфери на оръжия да се одобрят или да бъдат прибавени към нови поръчки.

Продажбата на амуниции с прецизно насочване за Саудитска Арабия беше в застой през последната една година.

Опозицията в Конгреса на американската военна подкрепа за Рияд нараства и законодателите блокираха около 2 милиарда долара под формата на продажби за оръжия за кралството през последната година.

Причината – опасенията за цивилни жертви при ръководената от Саудитска Арабия военна операция в Йемен и охладнелите отношения след убийството на журналиста Джамал Хашоги през октомври миналата година от саудитски агенти. 

Саудитска Арабия заплаши САЩ да се откаже от разплащанията с долари

Саудитска Арабия е заплаши САЩ да се откаже от разплащанията в долари при продажбата на нефт, ако Вашингтон приеме антикартелния закон ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално