Тръмп отпуска федерална помощ на Чикаго за справяне с престъпността

2592
Тръмп отпуска федерална помощ на Чикаго за справяне с престъпността
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да изпрати на местните власти в Чикаго, щата Илинойс, помощ от федералното правителство във връзка с високото равнище на престъпност в града.

Тръмп написа в Twitter: „Броят на престъпленията и убийствата в Чикаго е достигнал размерите на епидемия. Изпращам федерална помощ. 1714 случая на стрелба от началото на годината!”.

Берлин: Антируските санкции са насочени срещу Тръмп

Плановете на американския Конгрес за санкции спрямо Русия са насочени преди всичко срещу президента Доналд Тръмп. Това констатира пред ...

Президентът и по-рано е заявявал, че смята за нетърпимо нивото на престъпността в някои от най-големите американски градове, включително и в Чикаго, посочва ТАСС.

В реч пред двете камари на американския Конгрес през февруари той каза, че през миналата година в Чикаго „са стреляли по повече от 4000 души, а равнището на убийствата тази година е дори по-високо”.

Чикаго, смятан преди за столица на организираната престъпност в САЩ, през втората половина на миналия век се превърна в благоденстващ град, но напоследък криминогенната обстановка отново се усложни, пише още БГНЕС.

По данни на органите на реда, това се дължи на активизация на уличните банди и на разширяване на търговията с наркотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com