Тръмп пак не удържа и избухна: Клинтън е отвратителна жена (ВИДЕО)

2327
Тръмп пак не удържа и избухна: Клинтън е отвратителна жена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

И третият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп беше спечелен от Клинтън. Това сочи предварителното проучване на CNN, макар че първите коментари са за добро представяне на Тръмп. Според анкетата Клинтън води Тръмп с 52% на 39%.

В едно обаче милиардерът има завидно предимство - в статистиката на медията по отношение на агресивност в изказа по време на дебата - там Тръмп печели с 64% пред 23% за Клинтън. Милиардерът нарече Клинтън "отвратителна жена", след като бившият държавен секретар иронизира, че ако тя стане президент, ще плаща повече данъци, както и самият Тръмп, освен ако не намери отново начин "да се покрие". Клинтън подчерта, че ще вдигне данъците на богатите в САЩ, за да има повече пари за социална политика. Припомняме, че Тръмп не е плащал 18 години данъци, след като в края на 90-те години на XX век отчита загуба от 800 млн. долара и се възползва от възможност в американското законодателство да се освободи от данъчния товар.

Иначе на самият дебат по Fox News се водеше на 6 теми, информира БГНЕС. Двамата кандидати се изправиха един срещу, друг без да си стиснат ръцете и дори не размениха погледи. Отношението между тях по време на целия дебат бе подчертано студено. За разлика от предишните дебати, този път Тръмп успя до един момент да запази самообладание и да се изказва сравнително умерено. Той започна да си изпуска нервите, в момента, в който стана въпрос за политиката на САЩ спрямо Русия.

Външна политика

Съюзниците на САЩ трябва да поемат значителна част от бремето на разходите, заради това, че САЩ осигурява тяхната защита. Това каза Тръмп и добави, че Германия, Япония, Южна Корея са богати и могъщи страни. Що се касае до НАТО, аз съм казвал, че тези страни трябва да плащат за общата отбрана“, подчерта той. По думите му, щом е станало въпрос за това по време на предизборната кампания и тези страни са започнали да плащат. „Ние трябва да кажем на Германия, на Япония: Трябва да внасяте повече средства“.

Политиката към Русия създаде най-явната конфронтация между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън до момента в третия и заключителен дебат преди президентските избори. В серия от нападки между двамата кандидати Хилари Клинтън сравни републиканския си опонент с „кукла на конци”. Забележката беше направена в отговор на изказването на Тръмп, че Путин мрази Клинтън и че ако тя бъде избрана за президент, САЩ ще изпусне „сделката на века”, а именно – съюз с Русия. „Това е така, защото Путин би предпочел да има кукла на конци за президент на САЩ”, изтъкна Клинтън.

Милиардерът отрече влиянието на руснаците в кампанията си, но не скри желанието си да установи отношения си с Русия на всяка цена и да се възползва от ядрената й сила.

Въпросът относно влиянието на Русия в кампанията на републиканците беше повдигнат в резултат на обвинението от страна на Клинтън, че хакерската атака срещу Демократичната партия е дело на руски хакери. За да докаже твърдението си, тя цитира доклади на американското разузнаване, според които руснаците са отговорни за хакерското нападение.

"Те са хаквали американски сайтове, американски сметки на частни лица и на институции", обяви тя. "Те са предоставили информацията на WikiLeaks съвсем умишлено, за да може тя да бъде публикувана в интернет".

Кандидатът на републиканците отправи обвинение към Клинтън, че тя е отговорна за ситуацията в Сирия. Той определи Алепо като "абсолютна катастрофа" и "пълна трагедия".

Тръмп изтъкна още, че "Башар Асад е по-добър президент, отколкото Обама или Клинтън някога ще бъдат" - мнение, което в по-ранен етап на дебата беше обвързано и с Путин.

Кандидатът за президент на демократите заяви, че има намерение да продължи да се опитва да постигне създаването на зона, свободна от полети, в Сирия, ако бъде избрана през ноември. Водещият дебата я апострофира, че Барак Обама е имал същото намерение, но се е отказал, опасявайки се от разпалване на международен военен конфликт. На това Клинтън отговори, че дори и да е така, тя не може да рискува още цивилни жертви в този конфликт, особено жени и деца.

Вътрешна политика

Дебатът беше открит с въпрос за Върховния съд и какви промени в Конституцията на страната биха внесли двамата кандидати. Върховният съд на САЩ трябва да бъде на страната на американците, а не на големите корпорации или на лица с високи доходи“. Това каза Хилари Клинтън, отговаряйки на въпроса как следващият президент на САЩ трябва да подходи към подбора на кандидати за нови членове на Върховния съд. „Върховният съд трябва да отстоява правата на жените, правата на представителите на сексуални малцинства, да възпрепятства опити да се подкопае избирателната система на страната", добави тя.

Тръмп се ангажира да номинира съдии-консерватори във Върховния съд на САЩ, което според него би имало като последствие автоматично премахване на правото на аборт на национално ниво. "Щатите сами ще решават индивидуално“, каза той.

Клинтън се изказа за регулиране на притежанието на огнестрелно оръжие в страната. „Считам, че в тази сфера може и трябва да съществува разумно регулиране“, каза тя. Тя заяви, че е привърженик на Втората поправка на конституцията, гарантираща право на притежание на оръжие, но счита, че е необходимо, онези, които искат да се сдобият с оръжие, да бъдат надлежно проверявани.

Тя наблегна на това, че Върховният съд трябва да остави в сила разрешението за сключване на еднополови бракове, правото на аборти и да гарантира правата на сексуалните малцинства. "Ето как виждам аз Върховния съд", заяви тя.

Тръмп не пропусна да спомене своето обещание да издигне стена по границата с Мексико, като наблегна, че така ще се прекрати незаконната имиграция. Политиката на Тръмп спрямо мигрантите ще разкъса страната, предупреди Хилари Клинтън и се обяви твърдо против идеята на Тръмп за масова депортация на незаконни имигранти от САЩ. „Аз съм против разбиването на семейства“, подчерта тя, напомняйки, че в момента в САЩ живеят 11 млн. имигранти с нередовни документи. Според нея депортация трябва да има за престъпници, прибягващи до насилие. Тя обаче посочи, че е за осигуряване на границите на САЩ и заяви, че ако стане президент ще представи конкретни планове за имиграционна реформа.

Европейски мозъчен тръст: България иска Хилари Клинтън да стане президент на САЩ

Българското правителство изглежда предпочита Хилари Клинтън да стане следващ президент на САЩ. Това е заключението в анализ на Европейс...

От своя страна Тръмп се зарече, че ако бъде избран ще залови и изпрати в затвора всички наркобарони, които се укриват в страната. Той заяви, че твърдо отстоява идеята си за стена по границата с Мексико, за да издигне по този начин непреодолима преграда за прииждащите „с хиляди“ от Мексико имигранти. "През нея минават хиляди мигранти, през нея идва поток наркотици. Хероинът е най-сериозния проблем за нашия народ. Хероинът буквално тече през нашата граница", каза републиканският кандидат.

Икономика

Тръмп обеща, че ако стане президент на САЩ ще преодолее стагнацията на американската икономика и ще спре спада в индустрията. „В Индия растежът е с 8% на година. В Китай – с 6% на година, а при нас – едва 1%. Това се нарича стагнация на икономиката“, каза републиканският кандидат. Той обясни това незавидно положение с това, че САЩ не произвеждат нищо на своя територия. Тръмп подложи на критика Хилари Клинтън за това, че смята да вдигне данъците. „При Клинтън ще имаме огромно увеличение на данъците“, предупреди той.

Хилари Клинтън обеща създаване на повече работни места, без при това да се увеличава държавния дълг. Тя увери, че работата на нейната администрация в случай на изборна победа, ще бъде насочена към „създаване на възможности за малкия бизнес“. В същото време данъците за милионерите ще се увеличат. „Ние ще направим така, че осигурените ще плащат справедлив дял, а корпорациите ще имат по-голям принос за благото на страна, отколкото сега“, каза тя. Тя подчерта, че нейният план е анализиран от независими експерти, и по думите им, ще доведе до създаване на 10 млн. работни места. В същото време тя изтъкна, че планът на нейния опонент предвижда създаване на нови работни места само за 3.5 млн. американци.

За 22 дни, изтекли от първия дебат на двамата кандидати за президент на САЩ държавният дълг на страна се е увеличил с почти 237 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com