Тръмп пледира "невинен" по 34 криминални обвинения

1263
Тръмп пледира "невинен" по 34 криминални обвинения
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият президент на САЩ остана под арест над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение и надхвърли времето, което очакваше защитата му. Доналд Тръмп пледира „невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи, след разследване за платените от него пари за мълчанието на порнозвезда, предаде Ройтерс.

Арестуваха Доналд Тръмп в Ню Йорк (ВИДЕО)

С тъмносин костюм и червена вратовръзка, 76-годишният Тръмп почти не прояви емоции, когато помаха с ръка на множеството, събрало се пред съдебната сграда. Общо, обвиненията срещу Тръмп могат да доведат до 136 години затвор по закона на Ню Йорк, но реалната присъда на Тръмп, ако бъде признат за виновен, почти сигурно ще бъде много по-малка, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Сред обвиненията на Тръмп са и такива за даване на подкуп. Прокуратурата твърди, че той е бил част от „незаконен план", целящ да не се разпространи информация, че той е дал подкуп в размер на 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниелс по време на президентската си кампания през 2016 г.

На Доналд Тръмп са повдигнати обвинения. Какво следва сега?

Събитията в основата на повдигането на обвинения срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк - пари, платени за мълчанието на порнозвезда, която твър...

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг обвинява Тръмп, че е подправил счетоводните книги на компанията си, за да скрие плащанията, които е уредил за Сторми Даниълс дни преди изборите през 2016 г., за да прикрие предполагаема сексуална връзка десет години по-рано. Бившият главен финансов директор на Тръмп Алън Вайселберг вече излежава петмесечна присъда затвор по същото обвинение за фалшифициране на бизнес документи. Прокуратурата на Манхатън твърди, че Тръмп "многократно и с измама е фалшифицирал бизнес документи в Ню Йорк, за да прикрие престъпно поведение, с цел скриване на компрометираща информация от избирателите и незаконна дейност преди и след президентските избори през 2016 година".

"Изложението на фактите", публикувано заедно с обвинителния акт, включва подробности за плащанията на "пари срещу мълчание" на Даниълс, модела на Playboy Карън Макдугъл и бивш портиер на Trump Tower, който твърди, че Тръмп има извънбрачно дете. Даниълс е получила 130 000 долара от бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен, а Макдугъл и портиерът са получили съответно 150 000 и 30 000 долара от AMI, издателите на таблоида "National Enquirer".

Тръмп премина през обвинителния акт и му бяха снети отпечатъци. Но като бивш президент, охраняван от тайните служби на САЩ не му бяха сложени белезници и не му беше направена снимка. Камери в Съдебната зала не бяха допуснати, а само пет фотографи. Репортерите можеха да присъстват само с лаптопи. Всички полицаи в Ню Йорк са на работа, за да осигурят мерките за сигурност.

В 8:15 часа местно време е планувано бившият президент да направи обръщение от дома си във Флорида. Следващото предварително изслушване по делото на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е насрочено за 4 декември, 2023 година, съобщава CNN. Очаква се делото да започне през януари 2024 година, съобщи АФП, цитирайки съдия от наказателния съд в Ню Йорк. Освен обвиненията, които той получи, има още три разследвания, които текат срещу него – за нападението над Капитолия, за квалифицираните документи, открити в имението му, и за намесата му в изборите в щата Джорджия. Тръмп е основният кандидат на Републиканската партия за президентските избори следващата година. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com