Twitter връща на работа някои от съкратените служители

1399
Twitter връща на работа някои от съкратените служители
Снимка: Getty Images

След като съкрати почти половината от персонала на Twitter миналата седмица, милиардерът Илон Мъск се е свързал с десетки от отстранените служители с молба да се върнат обратно на работа, съобщи Bloomberg.

Някои от хората, приканени да се върнат на работа, са били отстранени погрешка, според двама души започнати със случващото се в компанията. Други са били отстранени, преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на нови продукти, услуги и иновации, които Мъск обмислял.

Новият собственик отстрани от работа близо 3700 души миналата седмица, адресирайки им имейл. Много от тези хора са установили, че са се оказали без работа, след като достъпът им до системите на Twitter са били внезапно прекъснати. Целта на това отстраняване била да се компенсират разходите по закупуване на компанията и да се оздравят финансите й. Но фактът, че някои служители сега били помолени да се върнат на работа, показва колко хаотично и прибързано е било отстраняването им.

И ООН се загрижи за новата такса от 8 долара на Twitter

ООН се е свързала с Twitter, след като новият собственик на компанията Илон Мъск обяви плана си да таксува с 8 долара на месец „п...

Засега говорител на компанията не е коментирал информацията.

В петък пък Мъск заяви: "Що се касае до съкращенията на работната сила, за жалост няма избор, когато компанията губи по 4 млн. долара дневно". Той каза, че отстранените от работа, ще получат обезщетения в размер на три заплати. Но група служители вече подаде колективен иск срещу компанията, защото не ги е уведомила за съкращенията с предизвестие от 60 дни, изисквано от американските закони.

След съкращенията в петък Twitter е останал само с около 3700 служители. Мъск ги е заставил бързо да осигурят нови продукти и услуги за потребителите и в някои случаи служителите дори е трябвало да спят в офиса, за да изпълнят сроковете.

През уикенда Twitter пусна нов план за абонамент, при който акаунтите, удостоверени като автентични със синя отметка ще струват 8 долара на месец. Сред другите нововъведения ще бъде намаляване наполовина на рекламите и възможност да се качват по-дълги видеа и др.

Twitter временно затвори офисите си, Мъск свива разходите си с 1 млрд. долара

Twitter временно затвори офисите си в петък, след като каза на служителите си, че ще бъдат информирани по имейл по-късно през деня дали...

Същевременно обаче Мъск съобщи, че онези потребители на социалната мрежа, които правят в нея имитации и пародии на някого, без да поясняват ясно, че това е пародия или имитация, ще бъдат отстранени за постоянно, пише БТА.

Twitter ще създаде освен това съвет, който ще бъде регулатор на съдържанието в социалната мрежа и ще бъде съставен от хора с доста различни гледни точки.

А по повод съкращенията на персонала съоснователят на Туитър Джак Дорси се извини на съкратените, като призна, че е увеличил мащабите на компанията прекалено бързо. Той допълни, че служителите на Twitter са силни и устояват на всичко, така че все ще намерят начин да се справят, но добави, че си дава сметка, че много от тях са му ядосани сега.

ОЩЕ: ООН: Мъск трябва да гарантира, че Twitter спазва правата на човека

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com