Убит е похитителят, който взе заложници в Тексас

805
Убит е похитителят, който взе заложници в Тексас
Снимка: Gettyimages

Похитителят, който взе за заложници посетители на магазин от веригата Walmart в Тексас, САЩ е убит. Заложниците са освободени без физически последствия за тях, предадоха американски медии. 

Властите бяха призовали жителите на град Амарило, където стана инцидента, да не приближават района на супермаркета. По-късно беше съобщено, че вероятно става въпрос за свада между служители в магазина. Смята се, че един от служителите е взел друг за заложник. 

"Ислямска държава" заплашва да убие хърватски заложник до 48 часа

Бойци на "Ислямска държава” (ИД) в Египет заплашиха да убият заложник в рамките на 48 часа, предаде Associated Press. Ислямистит...

Собственик на банка в близост до магазина разказа пред Amarillo Globe News, че хеликоптери и около 20 коли на полицията и спасителните служби са на мястото на инцидента. 

Намиращите се в магазина клиенти са освободени. Те са живи и здрави, съобщи офицер от градската полиция. Похитителят "е убит, няма други пострадали", каза лейтенант Джеб Хилтън. 

По време на операцията органите на реда евакуираха пазаруващите от страничен изход на магазина, съобщи местна радиостанция, цитирана от Fox news. 

Хората в САЩ настръхват при съобщения за подобни истории, въпреки че инциденти с оръжие са често срещани в страната. 

Трима убити и заложници в сграда в Сидни

Трима души са убити и заложници са задържани във фабрика в покрайнините на Сидни, Австралия, съобщи БГНЕС. Все още не е ясно какво е ...

В неделя въоръжен мъж, заявил принадлежност към групировката „Ислямска държава”, застреля 48 души в нощен гей клуб в град Орландо, щата Флорида. Това беше най-голямото масово убийство в историята на САЩ, при което е използвано стрелково оръжие. В САЩ над 10 000 души всяка година загиват от огнестрелни рани, а правото на притежаване на оръжие се гарантира от американската конституция, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com