В Аржентина се стигна до саморазправа срещу две медии

377
В Аржентина се стигна до саморазправа срещу две медии
Снимка: Getty Images

Около 20 души са нахлули в редакцията на опозиционния аржентински вестник „Тиемпо архентино“ и прогонили насила работещите там, съобщиха журналисти от изданието, предаде БГНЕС.

Нападателите, подчинени на предприемача Мариано Мартинес Рохас, са нахлули в зданието, където работят „Тиемпо архентино“ и „Радио Америка“, нахвърлили се върху служтелите, охраняващи сградата и ги обезвредили, бе съобщено в социалната мрежа Facebook. Те разбили намиращото се вътре оборудване, за да попречат на излизането на изданието.

Аржентинският президент влезе спешно в болница

Аржентинският президент Маурисио Макри е бил хоспитализиран вчера заради сърдечна аритмия. Това гласи информация на местното издание &b...

Прокуратурата на Буенос Айрес вече е предявила на Рохас обвинения в незаконно завземане и нанасяне на материални щети. Аржентинските власти са осъдили инцидента. „Варварското нападение на „Тиемпо архентино“ - това е нападение на най-сватото – свободата на печата и на изразяване на мнение“, каза в Twitter ръководителят на Федералната система на държавните медии на Аржентина Ернан Ломбарди.

След идването на власт на президента Маурисио Макри собствениците на вестник „Тиемпо архентино“, които подкрепяли бившия държавен глава Кристина Кирхнер, престанали да плащат на сътрудниците на изданието. В резултат на това журналистите започнали самостоятелно да управляват вестника. По данни на местни медии от тяколко месеца той е купен от Рохас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com