Втора серия секретни документи за покойния сексуален насилник Епстийн - пак е намесен Бил Клинтън

5606
Втора серия секретни документи за покойния сексуален насилник Епстийн - пак е намесен Бил Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Излезе втора порция съдебни документи, свързани с покойния сексуален престъпник Джефри Епстийн. Те са 300 страници и пак не предлагат кой знае какви нови разкрития.

Файловете бяха разсекретени ден след като първата серия от 900 страници бе разкрита по нареждане на федерален съдия в САЩ: Поредни разкрития около вероятно най-известния милиардер-сексуален насилник

Документите бяха част от делото срещу Гилейн Максуел - излежаваща присъда от 20 години приятелка на Епстийн, която бе негов съучастник.

Още: "Дойче банк" плати милиони заради работата си със сочен за педофил мъртъв милиардер

Кой е Епстийн?

Епстийн, който имаше мощни икономически и политически връзки в Съединените щати и в чужбина, беше обвинен в сексуални посегателства и изнасилване на млади момичета, но в крайна сметка наказателното производство срещу него беше прекратено, след като беше намерен обесен в килията си в затвора в Ню Йорк през август 2019 година. След смъртта му имаше много предложения, че това е убийство, маскирано като самоубийство. Но службата на съдебните лекари в Ню Йорк и Федералното бюро за разследване стигнаха до заключението, че той наистина се е самоубил и че смъртта му "не е резултат от криминално деяние".

Още: Мъск и съосновател на Google вече са замесени в дело заради самоубил се милиардер

Новите документи

В съдебните документи, разсекретени в сряда и четвъртък, се споменават британският принц Андрю, постигнал извънсъдебно споразумение, и бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който не е обвинен в нищо.

Много от имената в документите вече са били публично оповестени или са споменати мимоходом в рамките на различни съдебни производства и включването им не предполага непременно неправомерни действия, свързани с Епстийн, уточнява BBC.

Още: Daily Mail: Епстийн често посещавал Бил Клинтън в Белия дом

Снимка: Getty Images/Guliver

Сред подробно описаните досега твърдения срещу принц Андрю е, че е извършил сексуално насилие над непълнолетно лице в Лондон, Ню Йорк и на острова на Епстийн на Вирджинските острови, след като лицето е било помолено от Гилейн Максуел да го направи. Херцогът на Йорк вече отрече тези твърдения.

Какво пише за Бил Клинтън?

Новите документи включват и предположение от адвоката на Вирджиния Джуфре (която подаде жалба срещу Максуел и Епстийн), че бившият президент Клинтън "може да има информация" за дейността на двойката, тъй като е пътувал с тях.

Клинтън признава, че е бивш сътрудник на Епстийн и че е летял с частния самолет на финансиста, но отрича да е извършвал нарушения или да е знаел за престъпленията му. В нито един от документите не се съдържа намек за незаконни действия от страна на Бил Клинтън.

В друго досие - размяна на имейли от 2011 г. между г-жа Джуфре и бившата журналистка от Mail on Sunday Шарън Чърчър - Джуфре твърди, че Клинтън "влязъл в списание Vanity Fair и ги заплашил да не пишат статии за сексуален трафик за неговия добър приятел Джей Ей (Джефри Епстийн).

Бившият редактор на Vanity Fair Грейдън Картър твърди, че предполагаемият инцидент "категорично не се е случил".

В друго съдебно досие, публикувано в сряда, обвинителката, идентифицирана като неизвестна № 3, твърди, че е била продадена от Епстийн "за сексуални цели на много други влиятелни мъже, включително многобройни видни американски политици, влиятелни бизнесмени, чуждестранни президенти, известен министър-председател и други световни лидери". В медийни доклади неизвестна №3 вече е била назована именно като Вирджиния Джуфре.

Новата папка включва документи от адвокатите на Максуел, в които те твърдят, че журналистката Чърчър е помогнала за "измислянето" на обвинения срещу принц Андрю, както и на известния американски адвокат Алън Дершовиц. Дершовиц отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Още: 20 години затвор за приятелката на мистериозно умрял милиардер, сочен за педофил

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка