Втора серия секретни документи за покойния сексуален насилник Епстийн - пак е намесен Бил Клинтън

5727
Втора серия секретни документи за покойния сексуален насилник Епстийн - пак е намесен Бил Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Излезе втора порция съдебни документи, свързани с покойния сексуален престъпник Джефри Епстийн. Те са 300 страници и пак не предлагат кой знае какви нови разкрития.

Файловете бяха разсекретени ден след като първата серия от 900 страници бе разкрита по нареждане на федерален съдия в САЩ: Поредни разкрития около вероятно най-известния милиардер-сексуален насилник

Документите бяха част от делото срещу Гилейн Максуел - излежаваща присъда от 20 години приятелка на Епстийн, която бе негов съучастник.

Още: "Дойче банк" плати милиони заради работата си със сочен за педофил мъртъв милиардер

Кой е Епстийн?

Епстийн, който имаше мощни икономически и политически връзки в Съединените щати и в чужбина, беше обвинен в сексуални посегателства и изнасилване на млади момичета, но в крайна сметка наказателното производство срещу него беше прекратено, след като беше намерен обесен в килията си в затвора в Ню Йорк през август 2019 година. След смъртта му имаше много предложения, че това е убийство, маскирано като самоубийство. Но службата на съдебните лекари в Ню Йорк и Федералното бюро за разследване стигнаха до заключението, че той наистина се е самоубил и че смъртта му "не е резултат от криминално деяние".

Още: Мъск и съосновател на Google вече са замесени в дело заради самоубил се милиардер

Новите документи

В съдебните документи, разсекретени в сряда и четвъртък, се споменават британският принц Андрю, постигнал извънсъдебно споразумение, и бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който не е обвинен в нищо.

Много от имената в документите вече са били публично оповестени или са споменати мимоходом в рамките на различни съдебни производства и включването им не предполага непременно неправомерни действия, свързани с Епстийн, уточнява BBC.

Още: Daily Mail: Епстийн често посещавал Бил Клинтън в Белия дом

Снимка: Getty Images/Guliver

Сред подробно описаните досега твърдения срещу принц Андрю е, че е извършил сексуално насилие над непълнолетно лице в Лондон, Ню Йорк и на острова на Епстийн на Вирджинските острови, след като лицето е било помолено от Гилейн Максуел да го направи. Херцогът на Йорк вече отрече тези твърдения.

Какво пише за Бил Клинтън?

Новите документи включват и предположение от адвоката на Вирджиния Джуфре (която подаде жалба срещу Максуел и Епстийн), че бившият президент Клинтън "може да има информация" за дейността на двойката, тъй като е пътувал с тях.

Клинтън признава, че е бивш сътрудник на Епстийн и че е летял с частния самолет на финансиста, но отрича да е извършвал нарушения или да е знаел за престъпленията му. В нито един от документите не се съдържа намек за незаконни действия от страна на Бил Клинтън.

В друго досие - размяна на имейли от 2011 г. между г-жа Джуфре и бившата журналистка от Mail on Sunday Шарън Чърчър - Джуфре твърди, че Клинтън "влязъл в списание Vanity Fair и ги заплашил да не пишат статии за сексуален трафик за неговия добър приятел Джей Ей (Джефри Епстийн).

Бившият редактор на Vanity Fair Грейдън Картър твърди, че предполагаемият инцидент "категорично не се е случил".

В друго съдебно досие, публикувано в сряда, обвинителката, идентифицирана като неизвестна № 3, твърди, че е била продадена от Епстийн "за сексуални цели на много други влиятелни мъже, включително многобройни видни американски политици, влиятелни бизнесмени, чуждестранни президенти, известен министър-председател и други световни лидери". В медийни доклади неизвестна №3 вече е била назована именно като Вирджиния Джуфре.

Новата папка включва документи от адвокатите на Максуел, в които те твърдят, че журналистката Чърчър е помогнала за "измислянето" на обвинения срещу принц Андрю, както и на известния американски адвокат Алън Дершовиц. Дершовиц отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Още: 20 години затвор за приятелката на мистериозно умрял милиардер, сочен за педофил

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън: Израелската офанзива в Газа не е геноцид

Вашингтон: Иранският президент имаше много кръв по ръцете си

От "осанна" до "разпни го" - реакциите за Нетаняху и Трибунала в Хага

Победа за Асандж: Може да обжалва екстрадицията си в САЩ (ВИДЕО)

"Ако спечели изборите": Тръмп се зарече да премахне ограниченията, свързани с носенето на оръжия

Перу обяви трансджендърите за психично болни, правозащитници с остра реакция

Ако спечели изборите: Тръмп готви невиждана масова депортация на мигранти

Емблематичeн хотел в Лас Вегас затваря след 34 години

Бени Бланко: Следващата ми цел е със Селена Гомес да имаме деца (ВИДЕО)

Въпреки страха: САЩ допуснаха пращане на натовски военни инструктори в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com