X
 
 

Зукърбърг: Никой не заслужава да има чак толкова много пари

2016 1
photo of Зукърбърг: Никой не заслужава да има чак толкова много пари
Снимка: Getty Images/Guliver
Може и да звучи парадоксално, но един от най-богатите хора в света - Марк Зукърбърг, който е създател на Facebook и има състояние в размер на близо 70 милиарда долара, заяви, че според него не трябва да съществуват милиардери.

Изявлението беше направено по време на Q&A сесия (въпроси и отговори) със служители на неговата компания. Дали това е само поза и опит да се хареса на своите служители и милиардите потребители на социалната мрежа, или предприемачът наистина мисли така?

Марк Зукърбърг продаде акции на Facebook за 269 милиона долара

Съоснователят и изпълнителен директор на Facebook е продал 1.6 милиона акции на компанията на стойност 296 милиона долара през август. ...

Истината е, че отговорът на Зукърбърг е малко по-балансиран.

"Мисля, че ако правиш нещо хубаво, трябва да бъдеш възнаграден, но според мен част от богатството, което може да бъде акумулирано, е неприемливо" - посочва той по време на сесията и добавя - "Не знам дали имам точна представа за прага на богатството, което някой трябва да притежава, но от едно ниво нататък никой не заслужава да има чак толкова много пари."

Марк Зукърбърг стана най-младия милиардер в света още по време на първите по-значими рискови инвестиции в началния етап от развитието на Facebook.

Днес създадената от него компания струва стотици милиарди и усилено придобива перспективни ИТ фирми като Instagram, WhatsApp, Oculus и др., инвестирайки милиарди долари в тях.

Марк Зукърбърг с таен тунел за бягство в кабинета си

Да бъдеш Марк Зукърбърг през 2019 г. със сигурност не е лесно или безопасно нещо, като се имат предвид всички скандали, в които е замес...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...