X
 
 

Изложбата Васил Иванов 1909 - 1975, Колекция Борис Бекяров, ще бъде акцент в Европейската нощ на музеите

1782 0
Изложбата Васил Иванов 1909 - 1975, Колекция Борис Бекяров, ще бъде акцент в Европейската нощ на музеите
Снимка: Цецо Мирчев
На 18 май – Европейската нощ на музеите - в Национална Галерия/Двореца е последната възможност да видите изложбата на Васил Иванов, Колекция Борис Бекяров, уредена по повод 110 години от рождението на художника. Продължила повече от два месеца при изключителен интерес и посетена от хиляди души, тя затваря врати на 19 май. Вече има планове експозицията да бъде показана в други български градове и в чужбина. Освен на творбите на този уникален художник от тази изключителна колекция, поставени в специално създадена изложбена среда, препоръчваме да обърнете внимание на мултимедийната зала. 3D мапинг и анимация “разказват” за живота на Васил Иванов на дъновиския Изгрев и за връзките му с Учителя, Петър Дънов. Залата е озвучена с автентична музика на Учителя. Може да видите и двата авторски филма, вдъхновени от творчеството на Васил Иванов: на Димитър Грива от 1967 г. и на полския режисьор Йежи Волен от 1966 г.

Луксозен каталог, принтове с произведения на художника и специална сувенирна флашка с дигитална версия на каталога, филми и документални снимки, съпровождат изложбата. Тях може да намерите в сувенирния магазин на галерията, който ще бъде отворен през цялата Нощ на музеите.

Заповядайте на това уникално изживяване в Нощта на музеите в Национална галерия/Двореца в София на 18 май.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...

Последно в Актуално