Македонският скулптор Слободан Милошески открива изложба "Импулси"

1475
Македонският скулптор Слободан Милошески открива изложба "Импулси"

На 21 юли (четвъртък) в 18:30 ч. в галерийното пространство на Културно-информационния център на Р. Македония в София (ул. “Оборище“ 7 ) ще бъде открита изложбата "Импулси" на македонския скулптор Слободан Милошески.

Той ще се представи с дванадесет скулптури от неговия най-нов творчески опус, изработени със смесена техника. Изложбата ще открие директора на Центъра, Васко Шутаров.

Изкуство от 1,5 км... ластици

Национална галерия, Софийски арсенал - Музей на съвременното изкуство и Концептуална и дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22 представят из...

Слободан Милошески е роден на 02.05.1977 г. в Охрид, Р. Македония. През 2001 г. се дипломира на Факултета по физическа култура в Скопие. През 2009 г. се дипломира на Факултета по изобразителни изкуства, специалност „Скулптура“ в Скопие. През 2011 г. завършва магистратура на Факултета по изобразителни изкуства, специалност „Скулптура“, в Скопие. Настоящ докторант е в Националната художествена академия в София, специалност „Скулптура“.

Реализирал е 12 самостоятелни изложби в Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора. Участвал е в повече от четиридесет групови изложби в Р. Македония и извън нея. Реализирал е седем проекта за поставяне на скулптури в публично пространство. Носител е на тринадесет награди и признания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт