Предстояща изложба „Облекло във времето” във Варна

636
Предстояща изложба „Облекло във времето” във Варна

Във Варна ще бъде представена изложба „Облекло във времето” в Археологическия музей. Това съобщиха от пресцентъра на РИМ – Варна. Изложбата ще бъде експонирана в зала „Север“ на Археологически музей – Варна от 21 юли до 12 август, като откриването ще се състои от 17.00 часа.

Съвместната изложба на Регионален исторически музей – Варна с Исторически музей – Панагюрище „Облекло във времето (средата на ХIХ - края на ХХ в.)” показва прехода и приемствеността от традиционно облекло от средата на 19 век към модерно облекло до края на 20 век.

Македонският скулптор Слободан Милошески открива изложба "Импулси"

На 21 юли (четвъртък) в 18:30 ч. в галерийното пространство на Културно-информационния център на Р. Македония в София (ул. “Обори...

В нея Исторически музей – Панагюрище представя образци на местното градско облекло от средата на 19 век и началото на 20 век. Регионален исторически музей – Варна представя дамско облекло от началото на ХХ в. от отдел „Нова история“ и модерно облекло и аксесоари от времето на социализма, съхранявани във фондовете на отдел „Най-нова история“. Посетителите могат да видят разликата между териториалната специфика на народната панагюрска носия и универсалността на социалистическото облекло, модни тенденции, платове, модели и аксесоари, пише "Фокус". 

Тематични табла, допълващи експонатите, разказват за развитието на градското облекло от традиционно към модерно и представят модните тенденции по десетилетия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт