Теодосий Спасов открива първи етно фестивал в Котел

4000
Теодосий Спасов открива първи етно фестивал в Котел

За първа година фондация "Пътят на Траките" и община Котел представят единствения по рода си фестивал "Живият огън на традициите" под наслов "Пътят на килима", който ще се състои от 24 до 26 юни.

Много музика, танци, вкусни гозби и развлекателни занимания очакват всички гости на събитието.

Теодосий Спасов, който е лице на фестивала, и ансамбъл "Загоре" са сред специалните гости, които ще се включат в символичното запалване на "Живия огън на традициите".

В Сливенския и Котленския балкан всичко е резервирано за празниците

Всички къщи за гости в Сливенския и Котленския балкан вече са резервирани за празниците. Това съобщиха от Туристическите агенции в град...

"Традицията повелява момците да запалят буйни огньове и да ги прескачат, за да са здрави и силни през цялата година. Ние ще запалим огъня чрез изкуството и танца, за да прогоним магьосниците, които крадат берекета на земята", обясняват организаторите.

Водещ на събитието ще бъде най-разпознаваемият глас в радиоефира - Атанас Стоянов, автор на предаването "Любими песни за любими хора" по БГ радио. Букварино - сдружение "Азбукари", ще предложи на най-малките гости познавателни и развлекателни игри. За почитателите на кулинарните изкушения ще се погрижи Ути Бъчваров, който ще открие Празника на занаятите и гъбената чорба.

В рамките на фестивала поканените официални лица ще проведат дискусии на тема как да се поддържа и популяризира културно-историческото ни наследство. Фестивалът се организира и провежда под патронажа на Министерството на туризма и ЮНЕСКО, с подкрепата на ИЕФЕМ на БАН, община Стара Загора и община Сливен.

Ще бъде организирана и дарителска кампания с благотворителен търг на част от представените килими и сувенири в полза на фондация "Искам бебе".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com