150 деца от Асеновград се учат на творчество и спорт в лятна академия "Пъстро лято"

6419
150 деца от Асеновград се учат на творчество и спорт в лятна академия "Пъстро лято"
Снимка: Actualno.com

Близо 150 децата вече посещават безплатната лятна детска академия „Пъстро лято“ в Асеновград. Чрез своите родители, желанието си да участват заявиха точно 147 малки асеновградчани, предаде кореспондентът ни в града.

Повечето от децата са във възрастовата граница между 8 и 13 години. Най-голям интерес има към плуването и приложните изкуства. Дисциплините, в които се обучават, са: тенис на корт, плуване, лека атлетика, колоездене, стрелба, танци, музикална работилница, приложни изкуства и клуб „Компютър“. 24 са малчуганите, пожелали да участват в първото споменато занимание, където треньор е Бойчо Иванов. 23 са децата, които тренират танци в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Техен ръководител е Гергана Михова.

Инспектори погват неправилно паркирали по тротоарите в Асеновград

Стартира акция по санкциониране на водачи, паркирали автомобилите си на тротоари, както и на граждани, които съхраняват строителни мате...

В стрелбата се включиха общо осем деца. Дисциплината се провежда на Ловно-стрелкови комплекс „40- те извора“, а треньор е Гюлев. В плуването участие взеха 24 малчугани. Треньор в дисциплината е Мариан Велев. Децата тренират плуване на Градския басейн в Асеновград.

В Музикалната работилница са записани 10 асеновградчанчета. Тя се провежда в храма „Свети Никола“ в града, а ръководител е Калина Георгиева. Осем са децата, които се занимават с лека атлетика, отново под ръководството на Мариан Велев. Тренировките се провеждат в спортната зала в квартал „Изток“, намираща се в близост до детска градина „Мир“. Там и пак същият треньор учи на колоездене 20 момчетата и момичетата.

На компютърни умения се обучават пет деца в Клуб „Компютър“. Техен ръководител е Полина Симова-Якова. Рекорден брой малки асеновградчани- 64- се записаха да практикуват приложни изкуства това лято. Творческата дейност се осъществява отново в Градската библиотека. Ръководител на малките творци е директорът на институцията Милена Марковска.

В приложните изкуства, извън официалната бройка на децата, участие взимат и младежи с увреждания, настанени в Центъра за настанявене от семеен тип в Асеновград. Включването в инициативата е част от социализацията и терапията им. Освен с творчество, там те се занимават с рисуване и оцветяване. Стимулира се мисловната им дейност чрез изработка на различни детайли и фигури от хартия.

Един от големите паркове на Асеновград не може да се използва пълноценно, твърдят жители

Паркът на улица „Цар Освободител“ в Асеновград не може да се използва рационално и пълноценно, сигнализираха граждани. В го...

Класирането на всички деца се извърши от 3-членна комисия. Редът за подреждане бе по подаване на заявленията. Онези, които са под допустимата възраст- 8 години, са записани в заниманията по приложни изкуства. Момичетата и момчетата бяха разпределени по групи в определените дисциплини, посочени като желания в заявленията, както и по тяхната поредба.

Една от целите на лятната детска академия „Пъстро лято“ в Асеновград и на инициаторите от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е осъществяване на социално- превантивна дейност. Подобна инициатива се провежда за първи път в нашия град. Академията е организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград, съвместно с Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com