58-годишна жена с мечта за висше се яви на матура

11744
58-годишна жена с мечта за висше се яви на матура

58-годишна пенсионерка се яви на матура заедно със зрелостниците в Асеновград. Бившата пощальонка на асеновградското село Мулдава избра да проверят знанията й по география, предаде "Нова телевизия"

След изпита най-възрастната зрелостничка утре вечерта отива и на абитуриентски бал. Нейната мечта е наесен да запише висше образование.

Петима квестори вардят незрящ седмокласник на матура

Петима квестори пазят незрящо момче на матурите в Пловдив да не преписва. Детето е в седми клас, на 100% сляпо и е пълен отличник. Майк...

Ресмие Кадир е майка на две деца и баба на четири внучета. Това обаче не й попречи точно в 7.30 тази сутрин да прекрачи прага на изпитната стая на една от гимназиите в Асеновград. 

За матурата Ресмие не е ходила на частни уроци. В подготовката за изпита и помагали внуците. За четири часа от 36 въпроса успяла да отговори на 30. И тъй като повечето от тях чула за първи път, решила да изпробва късмета си и признава, че е давала някои отговори на тото.  

Жената цял живот жената е работила като пощальонка в асеновградското село Мулдава. Завършала е основно образование през далечната 1972 година. Не могла да вземе диплома за средно, защото се омъжила малка. Цял живот мечтата й била някой ден да продължи образованието си. 

След края на изпитния ден Ресмие се върна светкавично на работното си място. "Аз съм пенсионерка, но работа като продавачка в магазина на сина ми. Помагам в свободното време", обясни тя.

Отговорите на днешната МАТУРА по избор

Днес се проведе матурата по втори избираем предмет, на която зрелостниците трябваше да се явят. Освен нея, днес беше и денят за изпита ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com