Абитуриенти без един родител: Оставаме в България

1144
Абитуриенти без един родител: Оставаме в България

По 200 лева еднократна финансова помощ от Общината получиха деветима абитуриенти от Асеновград, които са без един родител. Отпускането на средствата се осъществява след гласуване и одобрение от Общинския съвет в града.

„Това е едно от малкото решения, приети с пълно мнозинство.“, коментира кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, непосредствено преди да връчи сумите на абитуриентите, той призова 12-класниците, където и да отидат, да не забравят своя роден град.

Ученичка е в кома, след като падна в пропаст край Асеновата крепост

13-годишно момиче от Асеновград е в кома, след като падна в пропастта по пътя за Асеновата крепост. Детето е настанено в реанимацията...

Младежите ще получат и свитъци с пожелания, които ще им бъдат връчени от кмета Караиванов по време на официалното изпращане на зрелостниците от града.

То ще се състои на площада пред Община Асеновград на 21.05.16 г. и 24.05.16 г. от 18:30 ч. Деветимата младежи, които тази година завършват средното си образование в асеновградски гимназии и общообразователни училища, все още не са решили за какво ще ползват средствата, отпуснати им от Общината.

Част от зрелостниците споделиха, че възнамеряват да продължат образованието си във висше учебно заведение. Казват, че не са се насочили към конкретна специалност, но са категорични в решението си да следват в България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com