X
 
 

Акция на МВР в Асеновград: 174 нарушения при проверени 155 души и 152 МПС

2520 0
photo of Акция на МВР в Асеновград: 174 нарушения при проверени 155 души и 152 МПС
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Акцията по безопасност на движението бе проведена от служители на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ за времето от 08:00 ч. до 20:00 ч. в рамките на вчерашния ден в Асеновград. Проверени са общо 155 души и 152 моторни превозни средства. Констатирани са 174 нарушения на Закона за движение по пътищата. Издадени са 103 акта и 28 глоби с фиш. В хода на операцията са засечени девет неправоспособни водачи и още толкова да ползват мобилен телефон по време на движение, без необходимото устройство. 65 са случаите на непоставен обезопасителен колан в автомобилите, а четирима мотористи са били без каски.

Под въздействие на алкохол над 1,2 промила е засечен един шофьор. Други шестима са с отнети книжки заради неплатени глоби, а 35 – с нередовни пътни документи. Установени са по четири моторни превозни средства, които не са нерегистрирани по надлежния ред, с прекратена регистрация и с изменена конструкция. 13 автомобила не са преминали през годишен технически преглед. Пет са били технически неизправни и същия брой – без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Допълнително екипите са съставили и 16 акта за установени нарушения по Закона за българските лични документи. Образувано е досъдебно производство и четири предварителни проверки.

Близо 1 400 бр. фалшиви стоки спипаха при спецакция в Пловдив

Специализираната операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления при съхранение и разпространение н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално