Анита, която падна от пътя край Асеновата крепост, вече диша самостоятелно

2990
Анита, която падна от пътя край Асеновата крепост, вече диша самостоятелно
Снимка: Actualno.com

Анита, която падна от пътя към Асеновата крепост, преди малко повече от месец, започна да се пробужда от комата. Момичето се възстановява бавно, но успешно, потвърдиха за Actualno.com от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Шестокласничката от Асеновград все още не е отворила очи, но вече диша самостоятелно. Отстранени са дихателните апарати, които я поддържаха до момента. Ученичката е в добро общо състояние. Предстои постепенно възстановяване на мозъчната й дейност. Засега Анита остава в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Буря в Асеновград, дървета паднаха върху коли

Изпочупени дървета и клони има в целия Асеновград. Пороен дъжд и буря с ураганен вятър удари града преди около час, предаде кореспонден...

Към момента не се налага да се предприема допълнително лечение. Продължават вливките на необходимите медикаменти. Припомняме, че 13-годишното момиче от Асеновград изпадна в кома на 19.05.16 г., когато се свлече от 7-метрова пропаст по склона от пътя, водещ към Асеновата крепост.

Инцидентът стана за секунди, след като тийнейджърката се навела да си завърже обувките, изгубила равновесие и паднала. По неофициална информация, момичето е със специални образователни потребности.

Познати на семейството разказаха, че Анита никога не е участвала в летни лагери, зелени училища или други дейности, без родителите си. Това излизане до Асеновата крепост е била първата й самостоятелна разходка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com