Асеновградчани си нарисуваха пешеходна пътека сами

2301
Асеновградчани си нарисуваха пешеходна пътека сами
Снимка: Actualno.com

Асеновградчани сами си създадоха пешеходна пътека пред блока, в който живеят. Те са си обозначили зебра в бяло и червено.

На тротоара за пешеходците са нарисували стрелки, подкрепени с предупредителното „ВИЖ!“, насочвайки вниманието на преминаващите да се огледат, преди да пресечат.

Свлачището край Асеновата крепост е нараснало до 30 метра

С още 10 метра се е увеличило свлачището край НПК Асенова крепост, възникнало преди дни. Така общата му дължина става около 30 метра, с...

Хората от квартала казват, че многократно са подавали жалби до Община Асеновград за обозначаване на оживеното, но необезопасено място на улица „Речна“ в града. Вече два месеца те чакат отговор от общинското ръководство.

След като до момента не е последвал такъв, живеещите в района предприели свои мерки. Жителите на блока споделят, че улицата е с натоварен трафик и в двете посоки, въпреки че със знак бе обозначено еднопосочното движение по нея. Преди няколко седмици, обаче, той бил откратднат, твърдят граждани.

По думите на хора от квартала, там живеят и много деца, които по цяло лято са навън и непрекъснато се създават опасни ситуации, защото автомобилите преминавали с висока скорост.

Младежи от Асеновград изразиха таланта си в изложба с фотографии

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асено...

Улица „Речна“ е в центъра на града и през нея се осъществява целият автомобилен трафик от и към центъра на Асеновград. Наблизо е разположен и парк, заради което потокът от пешеходци също е не е никак малък, обясняват живеещи в района. Така, хората взели решение, купили боя и изрисували пътна маркировка.

Те са наясно, че пешеходната пътека не може да остане в този вид, а и създаването й не е съгласувано, т. е. незаконно е.

Единственото, което им остава е да чакат и да се надяват, че Община Асеновград скоро ще предприеме мерки за обезопасяване на пътния участък, като положи необходимата маркировка и сигнализация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com