Аварирал рейс затрудни движението в Асеновград, шофьорът чете вестник и чака сервиза

3267
Аварирал рейс затрудни движението в Асеновград, шофьорът чете вестник и чака сервиза
Снимка: Actualno.com

Авария в автобус по линия №1 причини кратковременно затруднение на движението по улица „Александър Стамболийски“ в Асеновград. За ситуацията сигнализираха граждани. Те изразиха смущението си от факта, че рейсът е спрял почти по средата на пътното платно, а шофьорът е разгърнал и задълбочено чете вестник. Оказа се, че чакал сервизната кола.

Автобусът е аварирал, заради скъсан ремък на генератора, съобщи за Actualno.com собственикът на транспортната фирма, обслужваща линия №1, Васил Пиронков. Той увери, че повредата е отстранена за минути и автобусът продължава да изпълнява разписанието си. Според Пиронков вероятната причина за повредата са високите температури.

300 малки булки премениха Асеновград в бяло на Еньовден

Над 300 малки и големи момичета от цяла България обагриха Асеновград в бяло, предаде кореспондентът на Actualno.com. Всички те се вклю...

Пътуващите в авариралия автобус са слезли от него и при най-близката спирка са изчакали следващият рейс, който се движи по линията, според графика. Няма напрежение сред асеновградчани. Припомняме, че Васил Пиронков е един от участниците в обявения транспортен конкурс тази година, в който за общо шест линии в Асеновградско се състезават четири фирми.

Очаква се резултатите да станат ясни до няколко седмици. През 2015 г. два автобуса на „Комексмаш-Васил Пиронков“ се запалиха, единият от които изгоря до основи. Други няколко се повредиха. Изпотрошени от вандали пък бяха стъклата на един от рейсовете на фирмата. А заради нарушение на част от договорните клаузи, договорът за линия №4 в града между Община Асеновград и „Комексмаш-Васил Пиронков“ бе прекратен преждевременно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com