Близо 100 души от Асеновград ползваха услугата "личен асистент" за 18 месеца

2460
Близо 100 души от Асеновград ползваха услугата "личен асистент" за 18 месеца
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Обновяване, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване бе извършено на стара неизползваема сграда в Асеновград, в помещенията на която към настоящия момент се извършват услуги по проект „Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост” по ОП "Развитие на човешките ресурси". Срокът за изпълнение на дейността приключва на 31.12.18 г.

 

Социалната услуга "Личен асистент" продължава в Чепеларе

След подписано споразумение от Кмета на Община Чепеларе – Славка Чакърова на 22.02.2018 година, предлаганата социална услуга в д...

 

За целите на проекта бе създаден Център за иновативни услуги. Подсигурена е работа на лица с увреждания, които са назначени на длъжността "Личен асистент". За 18-те месеца на проекта общият брой на заявилите желанието си да работят, като такива, надвишава 50 души. Всички са одобрени за позицията. Близо 100 пък са заявленията от потребители, които са пожелали ползването на услугата и на всеки един от тях тя е бил а предоставена. Равносметката по проекта е, че при заложени 20 места за "Личен асистент" и 40 потребители са били обхванати 43 лични асистенти и 65 лица, ползватели.

Към момента, общият брой на назначените на длъжността "Личен асистент" е над 30 души, които предоставят услугата на 45 потребители. Чрез реализирането на проекта са били осигурени подкрепящи, социални, здравни, правни и психологически грижи и консултации на хората от целевите групи. В центъра е създаден функциониращ екип от специалисти, състоящ се от един социален работник, двама сътрудници социални дейности, психолог, медицинска сестра и юрист.

Родители на лица с увреждания искат услугата "личен асистент" да стане професия

Услугата „личен асистент” да стане професия настояват родители на лица с увреждания от Великотърновска община. Вече има из...

Община Асеновград ще запази дейността на Центъра за иноватинви услуги до април 2019 г. Предвид това, че този вид услуга липсва на територията на асеновградска община, се очаква положителен резултат от държавата, относно тя да продължи да съществува, като държавна делегирана дейност. Целта е надграждане и разширяване с нови дейности, като рехабилитация, услуги от логопед и други. Общата стойност на реализирания проект „Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост” е близо 400 000 лева, в това число - средства от Европейския социален фонд - над 332 000 лева и около 60 000 лева национално съфинансиране. Чрез проекта, като резултат се отчита увеличение броя на работещите хора с увреждания от Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com