Деца, ученици и възрастни "засадиха доброто" в "Гората на живота" в Асеновград (СНИМКИ)

6063
Деца, ученици и възрастни "засадиха доброто" в "Гората на живота" в Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Близо 300 ентусиасти се включиха в създаването на "Гората на живота" в Асеновград. В пространството зад Спортна зала "Асеновец" в града бяха засадени над 250 дръвчета. В инициативата се включиха стотици деца, младежи и възрастни асеновградчани. Дърветата, които бяха засадени, са над 10 вида - дъб, кедър, смърч, бор, явор, чинар, хибискус и други.

Започва засаждането в "Новата гора на София"

Днес от 11:00 часа, Столична община ще постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива „Новата гора на София&l...

Повод за възникване на идеята стана трагичната смърт на 18-годишния Георги от Асеновград. Припомняме, че момчето бе пребито пред пловдивска дискотека и по-късно почина в болница. Няколко дни след това, негови съученици от Английската гимназия в Пловдив, приятели и близки, че дори и непознати се организираха и решиха, че най-добрият начин да кажат "Не на насилието" е да се обединят около една обща кауза. Така се е родила идеята да бъде създаден цял парк, като се започне от засаждането на дървета.

"Ние, като общество, обичаме и ценим живота и младите хора. Всички сме отговорни за това, което се случва около нас. Заедно трябва да направим промяната, която искаме да видим в света", каза Никола Рахнев - част от партньорска организация в подкрепа на гражданската инициатива на асеновградчани. Той допълни, че участието на повече от 200 младежи, ученици и деца със сигурност ще им покаже и една друга гледна точка. А именно - възможност, че те могат да поправят света, в който живеят, да създават, да действат градивно и не е необходимо да изразяват себе си чрез доминация над другите или насилие.

София отбелязва "Седмицата на гората" със засаждане на нови дръвчета на Витоша

По случай честването на „Седмицата на гората“ Ротари, Ротаракт и Интеракт клуб София Център организират залесяването на 200...

Родители също споделиха, че инициативата дава отличен пример и възпитава в любов и опазване към природата. "Искаме засаждането на тази гора да бъде в памет на Георги, да продължи неговия живот, да ни сплоти и едновременно с това, да бъдем полезни на природата", каза съученичка на починалото момче. Тя заяви, че голяма част от младите хора са разочаровани от случващото се и е тъжно, че точно трагедия обикновено обединява българите.

Но все пак надеждата за по-светло бъдеще на подрастващите продължава да съществува и посланието на "Гората на живота" е да се посее доброто. Момичето посочи, че за да се промени мисленето на обществото основна роля изиграва семейството, защото в него се възпитава и изгражда характерът на детето. "Твърде млади сме, само на 18 г., за да намерим сами правилния път. Трябва да има институции и на първо място - родители, които да ни показват наистина коя е вярната посока. А фактът, че тази кауза обедини толкова много хора показва, че можем да правим и добрини", уточни в заключение съученичката на Георги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com