Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До дни пристига първият електромобил в Асеновград

22 декември 2016, 13:24 часа • 2725 прочитания

До десетина дни се очаква да бъде доставен първият електомобил в община Асеновград. Втората електрическа кола ще престигне в началото на новата година, информира кореспондентът на Actualno.com.

За реализирането на проекта вече е проведена процедура и са сключени договори с фирма изпълнител и с Националния доверителен еко фонд. Когато получените електромобили бъдат разплатени с доставчика, тогава ще бъдат възстановени средства в размер на 40 000 лева, които към момента са заложени в Инвестиционната програма на Асеновград.

„След като получим автомобилите ще ги представим на обществеността. После ще направим разплащането с Националния доверителен еко фонд и ще възстановим средствата в Бюджета“, обеща кметът на града доктор Емил Караиванов. Възможностите за зареждане на този вид превозни средства са няколко. На територията на община Асеновград  обаче засега няма изградена зарядна станция. Би следвало да се създаде такава, когато има повече електромобили в едно населено място и наличието й е необходимост. Ако са малко на брой, този вид коли могат да се зареждат и чрез обикновено устройство за зареждане.

Днес стана ясно, че се обмисля евентуално допълване на следващата Инвестиционна програма на Асеновград, в която да бъде заложено изграждането на зарядна станция на територията на асеновградска община. „Ние поставяме началото на ползването на електромобилите в нашия регион. Надяваме се и гражданите на Асеновград, които могат да си позволят такава инвестиция, да последват примера, за да може да изпълним условието да имаме по-чист въздух в града ни.“, изрази надеждата си кметът доктор Емил Караиванов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес