X
 
 

Ето какви заплати ще взимат кметовете в община Асеновград

4129 0
Ето какви заплати ще взимат кметовете в община Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Месечно възнаграждение в размер на 2 675 лева ще получава кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев. Това предложение одобриха общинските съветници на града по време на декемврийската си сесия. В момента тече законовият срок, в който решението на местния парламент следва да бъде прието или не от Областна администрация-Пловдив.

Председателят на Общински съвет-Асеновград Драгомир Георгиев ще работи на 8-часов работен ден (40-часова работна седмица) и ще получава заплата в размер на 90% от месечното възнаграждение на кмета. Заплащането на общинските съветници също се определя процентно, спрямо това, на председателя.

8 месеца без заплати за служителите в белодробната болница във Варна

От 8 месеца работещите в Специализираната болница за лечение на белодробни забoлявания във Варна не са получавали пълните си заплати. У...

Заплатата на кмета на село Тополово Йордан Дичев ще бъде малко над 1 400 лева. Населеното място е с население повече от 2 500 души. В села, като Боянци (с кмет Димитър Димитров) и Мулдава (с кмет Алиосман Топал), в които жителите са между 1 001 и 2 500, кметовете ще получават възнаграждение в размер на близо 1 350 лева. По 1 310 лева месечно пък ще взимат кметовете на населени места с население между 501 и 1 000 жители. Такива са селата Избеглии (Йордан Райчев), Козаново (Антоанета Паунова-Фонди), Конуш (Георги Ваклушев), Нареченски бани (Димитър Бакалски), Стоево (Айше Мехмед) и Червен (Атанас Игнатов).

Три са населените места в Асеновградско, с население до 500 души. Там кметовете ще получават заплата в размер на 1 280 лева. Това са селата Златовръх (Славка Голубятникова), Леново (Борис Ангелов) и Нови извор (Айнур Нешадов). Населените места, в които живеят по-малко от 350 жители, вече не се провеждат избори и се назначават кметски наместници. Това се случи в 5 от селата в община Асеновград - Бачково, Долнослав, Патриарх Евтимово, Жълт камък и Новаково.

Actualno.com

Етикети: