„Хонда” CR-V, купена за 3 000 лв., и налични 12 000 лв. е декларирал кметът на Асеновград

6012
„Хонда” CR-V, купена за 3 000 лв., и налични 12 000 лв. е декларирал кметът на Асеновград
Снимка: Actualno.com/Aтанаска Маркова

Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов си е закупил лека кола през изминалата година. Това стана ясно от обявените публично декларации за имущество и интереси от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Новият автомобил на асеновградския кмет е „Хонда” CR-V, а финансовата стойност на возилото, записана в декларацията, е 3 000 лева. Описано е, че сумата е осигурена от месечните възнаграждения на градоначалника. Годишната заплата за 2017 г. на доктор Емил Караиванов възлиза на 32 000 лева, а декларираните от него налични финансови средства са в общ размер на 12 000 лева. Банкови депозити няма.

Общински съветници: Асеновград е „потънал в дългове” заради Водния цикъл

В задкулисие и ощетяване на Общината с милиони левове, общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Асеновград обвиняват кмета на града...

Кметът на Асеновград е вложил около 20 000 лева в пенсионни и инвестиционни фондове, като парите са осигурени от спестявания от възнаграждението му. Кметската съпруга, пък, е декларирала доход от близо 13 000 лева, получен трудова дейност през 2017 г. Заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Мария Вълканова, която обичайно изпълнява длъжността „Кмет”, когато Караиванов отсъства, е декларирала, че има банков депозит в размер на малко над 11 000 лева. Относно вложенията в инвестиционни и пенсионни фондове тя надминава своя началник. Декларираните от Вълканова суми за това, са около 21 000 лева, като средствата също са спестени от заплата.

Годишното възнаграждение на заместник-кмета, отговаряща за хуманитарните въпроси, за миналата година, е в рамките на близо 33 000 лева. С най-добро финансово състояние, според декларациите на КПКОНПИ, от общо четиримата заместници на кмета в Асеновград, е Петър Бояджиев. Неговият ресор са екологията, строителството и благоустройството. Бояджиев е собственик на 10 декара лозя и още 4 декара земя, разположени край село Стамболово, като те са придобити по наследство. През 2017 г. заместник-кметът по строителството на Асеновград е продал колата си „Волво” за 1 500 лева.

Общо над 31 000 лева са получените от него заплати през миналата година, а повече от 46 000 лева са банковите му депозити. Близо 29 000 лева годишна заплата за 2017 г. е декларирал Димчо Темелков - другият заместник-кмет на града, ангажиран с проблемите по транспорта и общинската собственост. Неговите влогове в инвестиционни и пенсионни фондове възлизат на около 13 000 лева, като сумата е събрана от заплатата му. Припомняме, че Димчо Темелков все още е подсъдим. Той бе обвинен е в извършване на четири престъпления по време на службата му, като началник на РУ на МВР в Асеновград. Заместник-кметът Тамер Бейсимов, чийто ресор е финансовият сектор, е с най-ниска заплата, в сравнение с тези, на колегите му. Годишният приход от месечни възнаграждения за миналата година, деклариран от него, възлиза на близо 28 000 лева. Бейсимов не е декларирал нищо друго в своята имуществена декларация.

Краят на разкопаването по Водния цикъл в Асенoвград - през май

В график, с минимални отклонения, се движат дейностите по проекта за Воден цикъл в Асенoвград, засега, предаде кореспондентът на Actual...

От публикуваната на сайта на КПКОНПИ информация става ясно и състоянието на тримата народни представители от Асеновград. 11 000 лева налични е посочил депутатът Манол Генов, който на последните избори бе обвинен в купуване на гласове. Средствата са спестени от заплатата му, чиято обща стойност за 2017 г. е в размер на над 50 000 лева. Генов е декларирал и закупуване на семейно жилище в Пловдив, заедно със съпругата му. Според данните от декларацията апартаментът е струвал 195 000 лева. Сумата е била събрана, както от налични средства, така и от месечни възнаграждения и покупко-продажби.

Манол Генов е декларирал и ипотечен кредит за около 150 000 лева и отделно още 2 000 лева остатък, който изплащат по лизинг за кола. По-скромна е декларацията на другият народен представител от Асеновград – доктор Христо Грудев. В нея единственото декларирано е заплатата му, която е в рамките на близо 54 000 лева, общо за миналата година. Третият асеновградски депутат Джевдет Чакъров е описал в декларацията си, че през 2014 г. е закупил автомобил „Шкода”, който е взет на лизинг и е на стойност 33 000 лева.

На този етап народният представител все още изплаща задълженията по колата, като финансовият остатък по лизинга на возилото е на стойност близо 5 000 лева. Наличните средства на Джевдет Чакъров възлизат на над 350 000 лева, които са спестени от заплати и от стоматологична дейност. Освен автомобил, депутатът от Асеновград изплаща и кредит, в размер на 170 000 лева. Годишният доход от месечни възнаграждения на Чакъров, като народен представител за миналата година, е в рамките на малко повече от 49 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com