Изграждат улично осветление в седем зони на Асеновград

3019
Изграждат улично осветление в седем зони на Асеновград

Около 150 000 лева без ДДС ще похарчи Община Асеновград за направа на улично осветление. За целта е обявена обществена поръчка и вече се търси фирма изпълнител. Обхватът на процедурата е доизграждане на системите за училно осветление в седем участъка на територията на Асеновград.

Малко над 80 000 лева без ДДС ще бъдат вложени за поставяне на осветителни съоръжения по линията между улиците „Цар Иван Асен II“ и „Миньор“ в Асеновград. Трасето е с дължина 1 500 метра и включва изграждане на стълбове за осветление. Осветителни тела ще бъдат поставени и на пешеходната алея край ПГ „Цар Иван Асен II“, за която асеновградчани внесоха протестна подписка в Община Асеновград преди близо година и половина. Неосветеният участък се намира в квартал „Запад“ между улиците „Шипка“ и „Х. Д. Стоилов“ и е с дължина 155 метра.

Затвор за мъж, подал четири фалшиви сигнала на 112

Шест месеца зад решетките ще лежи мъж, излъгал за инциденти и повикал напразно четири пъти медици с линейки в Асеновград. Първо решил д...

Там ще бъдат поставени подходящо подбрани паркови осветителни тела. С осветление ще се сдобие и 100-метровото пространство около жилищните блокове №24 и №25 в квартал Баделема, за което ще бъдат отделени около 12 500 лева без ДДС. Толкова пари се планира да бъдат похарчени и за поставяне на осветителни съоръжения по отсечката от Бялата воденица до улица „Васил Петлешков“, а дължината на трасето е 185 метра. В 150-метровия участък между улиците „Христо Атанасов“ и от „Еделвайс“ до „Бор“ в асеновградския квартал Долни Воден също ще бъде поставено осветление.

За там ще са необходими близо 8 000 лева без ДДС. По още едно трасе в квартал Долни Воден с дължина около 450 метра ще бъдат положени осветителни съоръжения. Улични лампи на стойност близо 7 700 лева без ДДС ще бъдат поставени по улица „Къпина“. Последният обект, който ще бъде осветен, са тенис кортове-Асеновград. За изграждане на подходящо осветление там ще бъдат отделени над 17 000 лева без ДДС.

Общият максимален срок, за който трябва да бъде изготвен проект и изпълнена поръчката, е в рамките на до 90 дни. Изпълнителят ще бъде избран по основен критерий – най-изгодна икономически оферта на база оптимално съотношение качество-цена. Оферти за участие в обществената поръчка се приемат в Община Асеновград до 17 ч. на 16.01.17 г. Специално сформирана комисия ще разгледа и обсъди документацията на кандидат-изпълнителите на следващия ден от 10 ч. в зала №517 в сградата на Общинска администрация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com