Изтича срокът за регистриране на домашните кучета в Асенoвград

2029
Изтича срокът за регистриране на домашните кучета в Асенoвград
Снимка: Actualno.com

Месец, преди крайния срок, 27 асеновградчани са платили таксата си за притежаване на куче. За сравнение, през цялата 2017 г. регистираните домашни четириноги са били общо 33.

Към момента няма данни и за регистрирани котки. Таксата за притежание на домашен любимец е ежегодна и е в размер на 18 лева. Срокът за плащането й изтича на 31.03.18 г. Освободени от финансовото задължение, по Закон, са собственици на кастрирани кучета, служебните четириноги и тези, на Българския червен кръст. Хората с увреждания също не плащат такса за домашния си любимец.

Кметът на Асеновград: По-силно се помнят периодите на робство и тежки изпитания

"Историята не винаги щади самочувствието на един народ. Често в летописите много по-силно се помнят периодите на робство и тежки изпита...

Според заповед, издадена от заместник-кмета на Асенoвград инженер Петър Бояджиев, домоуправителите имат задължението да преброяват кучетата в жилищните сгради. Ангажиментът трябва да бъде изпълнен в срок до края на настоящия месец. Процедурата изисква четириногите да бъдат записани в домовата книга, а броят им – отчетен в отдел „Екология“ към Общината. Мярката е предприета с цел повишаване контрола над домашните любимци, като се уточни каква е реалната им бройка в Асеновград.

Идеята на Заповедта не е да се налагат глоби на неплатилите таксите си, а да им се припомни, че трябва да запишат в регистъра на Общината своите кучета и котки, посочиха от общинското ръководство. При регистриране на домашен любимец за първи път, процедурата изисква да се попълни Декларация по образец.

Собственикът трябва да представи и ветеринарномедицински паспорт на животното. Заплащането се извършва на гише №3 в Информационния център, разположен на ет.2 в сградат на Общинската администрация в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com