Мъж от с. Мулдава се опита да подкупи полицай, осъдиха го на глоба и 2 г. условно

5098
Мъж от с. Мулдава се опита да подкупи полицай, осъдиха го на глоба и 2 г. условно
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2 000 лева бе осъден местен жител от асеновградското село Мулдава. Той бе обвинен в опит да подкупи двама полицаи от Ру на МВР в Асеновград. Ситуацията се разиграла през август миналата година. 59-годишният мулдевец подхвърлил банкнота от 50 лева на асеновградски полицаи, които го спрели за рутинна проверка.

Мъжът бил тръгнал към нивата на свой съселянин, с когото имали уговорка да балира люцерната му с трактора си. Преди да започне да работи обаче мулдавецът решил да се отбие в кръчмата в селото. Там той отишъл около 20:00 ч. със свой работник, когото приел да живее в дома му. Трактористът изпили една бира, а после и 100 грама уиски. След като се почерпили двамата потеглили към нивата автомобила на сина на 59-годишния жител на Мулдава, като бил и шофьорът. Мудавецът не носел в себе си нито шофьорска книжка, нито лична карта.

Мъж от с. Мулдава се опита да подкупи полицай, осъдиха го на глоба и 2 г. условно

На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2 000 лева бе осъден местен жител от асеновградското село Мулдав...

От асеновградските полицаи той бил спрян за проверка малко след 21:00 ч. Полицейският екип бил разположен в центъра на Мулдава. Проверката започнала, като полицаите поискали от двамата, пътуващи в колата, лична карта, а на шофьора - и свидетелство за управление на моторно превозно средство. Полицейският екип се усъмнил в трезвеността на водача на автомобила, тъй като през отворения прозорец лъхало силно на алкохол. Това наложило да бъде извикан патрул на КАТ, който да тества шофьора с дрегер.

В този момент 59-годишният мъж извадил от джоба на тениската си 50 лева. Подавайки ги на единия от ченгетата, мулдавецът подканил: „Дай да оправим нещата...“. Полицейският служител наредил на шофьора да си прибере парите, но той не изпълнил нареждането и продължил да настоява. През това време полицаят повикал колегата си, която в същото време проверявала документите на друг водач, и отново поискал от 59-годишния жител на Мулдава да представи документите си. Вместо това, обаче, трактористът запалил двигателя на автомобила и потеглил рязко, като за малко не прегазил полицайката.

Със служебния автомобил полицейският екип се опитал да настигне беглеца, но не успял и се върнал обратно в центъра на селото. Тогава на помощ за разпознаване самоличността на извършителя бил извикан кметът на селото. Заедно с полицаите той изгледал записа от насочената към местопроизшествието камера и установили кой е. Служителите на реда веднага отишли до дома на тракториста, но там не открили нито него, нито колата. Синът на 59-годишния мъж обяснил, че баща му е на полето с трактора си. Той завел полицаите до мястото, а екшънът продължил и на новата. Мулдавецът се опитал да избяга повторно, но този път с трактора си. В крайна сметка се отказал, слязъл от селскостопанската кола и седнал на земята, като междувременно на мястото пристигнали и още двама полицейски служители.

Първоначално бащата отричал да е шофирал автомобила на сина си, но накрая си признал всичко, след като му казали, че има видео записи от случилото се. Мъжът бил тестван с дрегер, който показал 0,94 промила наличие на алкохол в кръвта. По-късно му била взета и кръвната проба, която доказала 0,71 промила. Условната присъда с изпитателен срок и глобата на Окръжен съд-Пловдив бе потвърдена от Апелативния съд в областния град. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в срок от 15 дни.

САЩ предложили подкуп от милиони долари на капитан на ирански танкер

Държавният департамент на САЩ потвърди, че били предложени милиони долари на капитана на ирански петролен танкер, който е в центъра на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com