X
 
 
 

На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе

672 0
photo of На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе
Весели стоножки от кори за яйца и топло семейно птиче гнездо от чинии за еднократна употреба бяха сред най-атрактивните творения, представени на първия в Асенoвград еко панаир.

Събитието се състоя в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ и привлече вниманието на десетки участници, техни приятели и близки. Разноцветните лалета от хартия и оригиналните моливници също предизвикаха немалък интерес, от страна на посетителите.

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки. Със свободни финансови средства за сключване на догово...

С първия организиран в Асенoвград еко панаир, децата от няколко детски градини и училища отбелязаха Световния ден на Земята – 22-ри април. В малкия празник се включиха малчугани от ОУ „Ангел Кънчев”, ДГ „Дружба”, ДГ „Никола Вапцаров”, ОУ „Отец Паисий“ и художествена школа „Сръчни ръчички”.

Всяка от групите имаше свой щанд на панаира. Младите творци показаха пред посетителите нестандартни еко експонати, като картата на България, създадена от от слънчогледово семе и вълна. Макети на цели мини еко селища, направени от природни материали и хартия, както и картини, изрисувани с капачки от бутилки, също грабнаха вниманието на аудиторията.

В събитието бе включено и представяне на презентация, която разкри моменти от нелеката задача по изработването на изделията в еко изложбата. Целта на панаира е да бъде изградена екологична култура у подрастващите, каза директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. Да се популяризират природното наследство и богатствата на града и околностите му и да бъдат показани идеите за устойчиво развитие сред децата и младежите.

Дете се качи на покрив на училище, свалиха го пожарникари

Дете, качило се на покрив на училище е един от шестте случая, на които са се отзовали пожарникарите от Асеновград през четирите празнич...

Най-активно работещите в насока екология учебни заведения бяха отличени с плакети „Зелено училище” и „Зелена детска градина”. С призовите първи места бяха удостоени ОУ „Ангел Кънчев” и ДГ „Дружба” в Асеновград. Панаирът се проведе, като част от проекта „Станимашки еко-к@лейдоскоп за устойчиво развитие”, финансиран по програма на фондация „Глобални библиотеки-България”.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Вятърът събаря дървета в София

Получили сме около 8 сигнала за паднали дървета вследствие на силния вятър, няма пострадали хора. Това съобщи пред "Фокус" директорът н...