На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе

15822
На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе

Весели стоножки от кори за яйца и топло семейно птиче гнездо от чинии за еднократна употреба бяха сред най-атрактивните творения, представени на първия в Асенoвград еко панаир.

Събитието се състоя в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ и привлече вниманието на десетки участници, техни приятели и близки. Разноцветните лалета от хартия и оригиналните моливници също предизвикаха немалък интерес, от страна на посетителите.

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки. Със свободни финансови средства за сключване на догово...

С първия организиран в Асенoвград еко панаир, децата от няколко детски градини и училища отбелязаха Световния ден на Земята – 22-ри април. В малкия празник се включиха малчугани от ОУ „Ангел Кънчев”, ДГ „Дружба”, ДГ „Никола Вапцаров”, ОУ „Отец Паисий“ и художествена школа „Сръчни ръчички”.

Всяка от групите имаше свой щанд на панаира. Младите творци показаха пред посетителите нестандартни еко експонати, като картата на България, създадена от от слънчогледово семе и вълна. Макети на цели мини еко селища, направени от природни материали и хартия, както и картини, изрисувани с капачки от бутилки, също грабнаха вниманието на аудиторията.

В събитието бе включено и представяне на презентация, която разкри моменти от нелеката задача по изработването на изделията в еко изложбата. Целта на панаира е да бъде изградена екологична култура у подрастващите, каза директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. Да се популяризират природното наследство и богатствата на града и околностите му и да бъдат показани идеите за устойчиво развитие сред децата и младежите.

Най-активно работещите в насока екология учебни заведения бяха отличени с плакети „Зелено училище” и „Зелена детска градина”. С призовите първи места бяха удостоени ОУ „Ангел Кънчев” и ДГ „Дружба” в Асеновград. Панаирът се проведе, като част от проекта „Станимашки еко-к@лейдоскоп за устойчиво развитие”, финансиран по програма на фондация „Глобални библиотеки-България”.

Дете се качи на покрив на училище, свалиха го пожарникари

Дете, качило се на покрив на училище е един от шестте случая, на които са се отзовали пожарникарите от Асеновград през четирите празнич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com