X
 
 

На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе

679 0
photo of На еко панаир в Асенoвград: България от слънчогледово семе
Весели стоножки от кори за яйца и топло семейно птиче гнездо от чинии за еднократна употреба бяха сред най-атрактивните творения, представени на първия в Асенoвград еко панаир.

Събитието се състоя в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ и привлече вниманието на десетки участници, техни приятели и близки. Разноцветните лалета от хартия и оригиналните моливници също предизвикаха немалък интерес, от страна на посетителите.

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки

В Асеновград търсят работодатели за сключване на договори по насърчителни мерки. Със свободни финансови средства за сключване на догово...

С първия организиран в Асенoвград еко панаир, децата от няколко детски градини и училища отбелязаха Световния ден на Земята – 22-ри април. В малкия празник се включиха малчугани от ОУ „Ангел Кънчев”, ДГ „Дружба”, ДГ „Никола Вапцаров”, ОУ „Отец Паисий“ и художествена школа „Сръчни ръчички”.

Всяка от групите имаше свой щанд на панаира. Младите творци показаха пред посетителите нестандартни еко експонати, като картата на България, създадена от от слънчогледово семе и вълна. Макети на цели мини еко селища, направени от природни материали и хартия, както и картини, изрисувани с капачки от бутилки, също грабнаха вниманието на аудиторията.

В събитието бе включено и представяне на презентация, която разкри моменти от нелеката задача по изработването на изделията в еко изложбата. Целта на панаира е да бъде изградена екологична култура у подрастващите, каза директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. Да се популяризират природното наследство и богатствата на града и околностите му и да бъдат показани идеите за устойчиво развитие сред децата и младежите.

Дете се качи на покрив на училище, свалиха го пожарникари

Дете, качило се на покрив на училище е един от шестте случая, на които са се отзовали пожарникарите от Асеновград през четирите празнич...

Най-активно работещите в насока екология учебни заведения бяха отличени с плакети „Зелено училище” и „Зелена детска градина”. С призовите първи места бяха удостоени ОУ „Ангел Кънчев” и ДГ „Дружба” в Асеновград. Панаирът се проведе, като част от проекта „Станимашки еко-к@лейдоскоп за устойчиво развитие”, финансиран по програма на фондация „Глобални библиотеки-България”.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 27 май

Овен Тази неделя отделете малко време, за да организирате малко събиране в тесен кръг от приятели или посетете такова. Това ще повдигн...