На финала е изграждането на централния площад в Асеновград

3363
На финала е изграждането на централния площад в Асеновград
Снимка: Община Асеновград

Завършена е цялата конструкция на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград. В момента се полагат финалните настилки. Изпълнена е топлоизолацията и хидроизолацията на второ и трето площадно ниво. Изградена е и сцената. Tова съобщи пред медии заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров. Той допълни, че след като изпълнителят приключи работата по II и III ниво ще се затвори за преминаване площадното пространство. "Разговаряли сме с изпълнителя това да се случи след приключване на мартенските празници - 1-3 март. ЗА целта площадното пространство ще бъде освободено, за да може да започне изпълнението на ремонтните дейности и там. Надяваме се в края на това лято да приключим и финализираме обекта", допълни Димитров. Той уточни, че към момента изпълнителят се движи по графика, който е предварително заявен в договора, а ежеседмично се провеждат срещи между строителя, надзора и общината.

Готов е общият устройствен план на Асеновград

Общ устройствен план (ОУП) вече ще регулира строителството на територията на община Асеновград. Предстои документът да бъде предложен з...

Конструкцията е изградена от стоманобетонови плочи, които са с дебелина 6 сантиметра. Същите са аранжирани с естествен камък - термолющен гранит. Заместник-кметът припомни, че площадното пространство е решено във формата на слънце. Идеята да се направи сцена, която да е във формата на дъга, е била предварително предоставена за обществено обсъждане и одобрена от обществеността на Асеновград. На горното площадно пространство ще има алеи. Иновативното е, че на двете нива е предвидено да се монтират т. нар. "тектилни ивици", които да извеждат незрящи и хора със затруднение в зрителния апарат до близките институции. Планирано е да се изградят асансьор и електрически рампи за достъп на трудно подвижни лица. Предвидено е поставяне на пейки и озеленяване - градински и високи дървесни видове, които да осигурят сенчести места.

 Заместник-кметът инженер Димитров обяви, че е направен и проект от община Асеновград за цялостна рехабилитация за подсилване на колоната и стълбището, което е до сградата на централната поща. Предвижда се ново осветление в тунела до пощата. Проектът ще бъде заложен в инвестиционната програма, която предстои да бъде гласувана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com